Home / SVET / Severokórejský vodca Kim chystá oslavy založenia armády, mohli by nahnevať Južnú Kóreu

Severokórejský vodca Kim chystá oslavy založenia armády, mohli by nahnevať Južnú Kóreu

PCHJONGJANG 25. januára (WebNoviny.sk) – Kórejská ľudovodemokratická republika (KĽDR) pripravuje veľké oslavy pri príležitosti 70. výročia založenia svojej armády.

Obyvatelia Pchjongjangu preto denne nacvičujú s bubnami a umelými kyticami pri teplotách dosahujúcich mínus 15 stupňov Celzia masové zhromaždenie na Námestí Kim Ir-sena. Satelitné snímky zároveň naznačujú, že vojaci paralelne na leteckej základni na okraji mesta nacvičujú vojenskú prehliadku.

Odporúčame:
Vzťahy medzi Kóreami urovnáva aj obľúbená skupina severokórejského vodca Kim Čong-una

Oslavy sa uskutočnia 8. februára, len deň pred otvorením zimných olympijských hier v Južnej Kórei. Okázalé vojenské oslavy by preto mohli vyvolať v Soule hnev, keďže tamojšia vláda dúfala, že hry budú symbolom mieru a stability.

Juh navyše veľkoryso súhlasil s návrhom severokórejského lídra Kim Čong-una, ktorý na poslednú chvíľu ponúkol poslať na olympiádu vlastnú delegáciu vrátane športovcov, ktorí budú spolu s juhokórejskými pochodovať pod spoločnou vlajkou.

Viac k témam: Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, Severná Kórea
Zdroj: Webnoviny.sk – Severokórejský vodca Kim chystá oslavy založenia armády, mohli by nahnevať Južnú Kóreu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ruské ministerstvo obrany vyčlenilo 90 miliárd rubľov na regrútov, umožní mu to zazmluvniť 225-tisíc vojakov

Rozpočet počíta v prípade potreby s možnosťou zvýšenia sumy na tento účel.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *