Home / SVET / Ukrajinci oslobodili na juhu dvetisícštyristo kilometrov štvorcových územia, drvivú väčšinu za posledné dva týždne

Ukrajinci oslobodili na juhu dvetisícštyristo kilometrov štvorcových územia, drvivú väčšinu za posledné dva týždne

7.10.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinská armáda od začiatku vojny oslobodila na juhu krajiny 2400 kilometrov štvorcových územia. Povedal to v piatok zástupca šéfa kancelárie ukrajinského prezidenta Kyrylo Tymošenko.

Takmer všetko toto územie podľa jeho slov bolo oslobodené za ostatné dva týždne, keď Ukrajina zintenzívnila svoju protiofenzívu v Chersonskej oblasti. Informuje o tom portál cnn.com.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Podľa Tymošenka k oslobodeným oblastiam patrí šesť obcí v Chersonskom okrese severne od samotného mesta Cherson a 61 obcí v okrese Beryslav.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo svojom štvrtkovom večernom príhovore uviedol, že od 1. októbra Kyjiv v Chersonskej oblasti opäť získal viac ako 500 kilometrov štvorcových.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinci oslobodili na juhu dvetisícštyristo kilometrov štvorcových územia, drvivú väčšinu za posledné dva týždne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusko stratilo ďalších viac ako tisíc vojakov, hlásia Ukrajinci

Ukrajinský generálny štáb priblížil aj ruské straty na technike.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *