Home / EKONOMIKA / Protimonopolný úrad vyšetruje možné machinácie pri verejnom obstarávaní, podnikateľom hrozí mastná pokuta

Protimonopolný úrad vyšetruje možné machinácie pri verejnom obstarávaní, podnikateľom hrozí mastná pokuta

7.10.2022 (Webnoviny.sk) – Protimonopolný úrad SR (PMÚ) vykonal neohlásenú inšpekciu v priestoroch podnikateľa pôsobiaceho v IT sektore. A to na základe dôvodného podozrenia, že podnikatelia pôsobiaci v oblasti vývoja softvéru mohli uzavrieť dohodu obmedzujúcu súťaž v súvislosti s účasťou a predkladaním ponúk vo verejných obstarávaniach na migráciu informačných systémov. PMÚ o tom informoval v piatok v tlačovej správe.

„Keďže by mohlo ísť o horizontálnu dohodu medzi priamymi konkurentmi, ktorá patrí medzi najzávažnejšie porušenia súťažných pravidiel a považuje sa za ťažký kartel, v prípade preukázania takejto dohody hrozí podnikateľom pokuta až do výšky 10 % z obratu za predchádzajúce uzavreté účtovné obdobie,“ uviedla hovorkyňa PMÚ Adriana Oľšavská.

Skutočnosť, že úrad uskutočnil inšpekciu neznamená, že dotknuté subjekty porušili súťažné pravidlá, ani neprejudikuje závery prešetrovania. V tejto fáze úrad neposkytuje bližšie informácie o prešetrovaní.

Viac k témam: Kartelová dohoda, Machinácie, Verejné obstarávanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Protimonopolný úrad vyšetruje možné machinácie pri verejnom obstarávaní, podnikateľom hrozí mastná pokuta © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Smernica Európskej únie by mala urobiť poriadok v označení „eko“ a ochrániť zákazníkov pred zavádzaním

Rastúci počet „zelených“ označení na obaloch bez porovnávacích údajov je nielen neprehľadný, ale často aj zavádzajúci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *