Home / šport / Hokej / Tatar má už v zostave New Jersey Devils takmer isté miesto, NHL je ale divoká a môže sa ešte niečo stať

Tatar má už v zostave New Jersey Devils takmer isté miesto, NHL je ale divoká a môže sa ešte niečo stať

6.10.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar bol pred začiatkom tohtoročného prípravného obdobia v zámorskej NHL predmetom viacerých dohadov o jeho budúcnosti v klube New Jersey Devils. Tridsaťjedenročný skúsený krídelník si však výkonmi v prípravnom kempe takmer zabezpečil miesto v zostave „diablov“ v úvode sezóny 2022/2023, podľa Nicka Villana z portálu Pucks and Pitchforks sa mu to podarí s pravdepodobnosťou 85 percent.

„Pred dvomi týždňami by som mu dal šancu možno 40 percent. Teraz sa zdá, že už si zaslúžil miesto v prvých dvoch útokoch Devils. V troch zápasoch strelil tri góly, vrátane víťazného proti Bostonu. V dueli proti Bruins ukázal, že stále má schopnosti strelca. Je naozaj blízko k účasti v otváracej zostave. Nie je to však isté a môže sa ešte niečo stať, napríklad výmena. NHL je divoká, všeličo sa môže stať,“ napísal Villano o slovenskom reprezentantovi.

Tatar mal v ročníku 2021/2022 úspešnosť streľby len na úrovni 11,4 percenta, najmenej v jeho doterajšej kariére v kanadsko-americkej profilige. Odohral v nej už 741 zápasov so ziskom 419 bodov (197+222), vrátane play-off. Počas 12 sezón pôsobil aj v tímoch Detroit Red Wings, Montreal Canadiens a Vegas Golden Knights. Slovensko reprezentoval na šiestich svetových šampionátoch aj na ZOH v Soči 2014. V roku 2016 bol členom Tímu Európy, ktorý sa dostal do finále Svetového pohára.

Zdroj: Webnoviny.sk – Tatar má už v zostave New Jersey Devils takmer isté miesto, NHL je ale divoká a môže sa ešte niečo stať © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zvolenskí hokejisti sa udržali pri živote, zápas Nitry a Popradu rozhodli samostatné nájazdy (video)

Zvolenskí hokejisti odmietli koniec sezóny, keď po prvý raz zdolali hráčov Michaloviec (3:2).

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *