Home / SLOVENSKO / Sudca rozhoduje o väzbe pre vodiča z tragickej nehody na Zochovej, už je jasné akou rýchlosťou Dědeček išiel (video+foto)

Sudca rozhoduje o väzbe pre vodiča z tragickej nehody na Zochovej, už je jasné akou rýchlosťou Dědeček išiel (video+foto)

6.10.2022 (Webnoviny.sk) – Vodič Dušan Dědeček išiel pred nárazom do ľudí na zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova v Bratislave odhadom podľa znaleckého posudku rýchlosťou 130 kilometrov za hodinu, pričom pri samotnej zastávke jeho rýchlosť predstavovala 100 kilometrov za hodinu.

Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave

Pre médiá to pred štvrtkovým rozhodnutím súdu o väzbe obvineného povedal jeho obhajca Jiří Kučera. Zároveň povedal, že jeho klient si uvedomuje, čoho sa dopustil a aké má incident následky. „Rád by to vrátil, čo sa stalo,“ povedal Kučera s tým, že Dušan Dědeček spravil veľkú chybu. 

Zobraziť fotogalériu k článku:
Obvinený Dědeček sa postavil pred sudcu, rozhodol o jeho väzbe (fotografie)

Podľa neho išiel jeho klient plniť pracovnú povinnosť, ktorú mal pôvodne plniť niekto iný. „Zle si to vyhodnotil, ale tie následky nevie už odčiniť,“ dodal.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Šoférovi hrozí až doživotie

Vyšetrovateľ bratislavskej kriminálnej polície v utorok 4. októbra obvinil 60-ročného Dušana Dědečka z Bratislavy v súvislosti s nedeľnou tragickou dopravnou nehodou na zastávke mestskej hromadnej dopravy Zochova z trestného činu všeobecného ohrozenia.

V prípade preukázania viny súdom mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, prípadne trest odňatia slobody na doživotie.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Tragický večer na Zochovej

Opitý 60-ročný vodič vozidla zn. Škoda SuperB zišiel v nedeľu 2. októbra večer v Bratislave vo vysokej rýchlosti mimo vozovku na zastávku mestskej hromadnej dopravy Zochova. V tom čase sa tam nachádzalo približne 40 osôb, pričom došlo k zrážke vozidla s čakajúcimi na spoj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Auto narazilo do zastávky Zochova v Bratislave (fotografie)

Na mieste zahynuli štyri osoby, traja ľudia boli v kritickom stave prevezení do nemocníc, ďalší traja utrpeli zranenia vyžadujúce si ich ošetrenie v nemocniciach. V priebehu pondelka 3. októbra pribudla ďalšia obeť, bolo ňou 21-ročné dievča. U vodiča po nehode zistili prítomnosť alkoholu na úrovni 1,69 promile.

https://cdnv.webnoviny.sk/sites/32/2022/10/nehodastaromestska.mp4

Viac k témam: Tragická nehoda na zastávke Zochova v Bratislave
Zdroj: Webnoviny.sk – Sudca rozhoduje o väzbe pre vodiča z tragickej nehody na Zochovej, už je jasné akou rýchlosťou Dědeček išiel (video+foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *