Home / SLOVENSKO / Zákaz dúhových vlajok na štátnych budovách Gyimesimu neprešiel, u OĽaNO nenašiel podporu

Zákaz dúhových vlajok na štátnych budovách Gyimesimu neprešiel, u OĽaNO nenašiel podporu

6.10.2022 (Webnoviny.sk) – Poslanci Národnej rady (NR) SR vo štvrtok na 72. schôdzi neposunuli do druhého čítania novelu zákona o štátnych symboloch SR a ich používaní.

Cieľom úpravy bolo zakázať vyvesovať symboly hnutí, organizácií, komunít a ideológií propagujúcich akýkoľvek druh sexuálnej orientácie na budovách a v budovách štátnych orgánov a inštitúcií, ale aj na sídle verejného ochrancu práv. Predkladateľmi návrhu sú nezaradený poslanec a predseda strany Život – Národná strana (Život-NS) Tomáš Taraba a poslanec György Gyimesi z hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO).

„Podľa Ústavy SR sa Slovensko neviaže na nijakú ideológiu ani náboženstvo. V ostatnom období sa však rozmáha trend, pri ktorom niektoré orgány SR verejne podporujú niektoré ideológie najmä vyvesením vlajky prezentujúcu takúto ideológiu,“ uviedli poslanci v návrhu.

Za posunutie zákazu dúhových vlajok do druhého čítania však z OĽaNO zahlasoval len predkladateľ Gyimesi. Ostatní poslanci, vrátane Anny Záborskej, nehlasovali. 

Posunutie zákazu podporili aj všetci prítomní zo Smeru-SD, tarabovci, ĽSNS a Republika. Strana SaS hlasovala proti a nepodporil to ani Hlas-SD.

Viac k témam: Dúhová vlajka, Zákon o štátnych symboloch
Zdroj: Webnoviny.sk – Zákaz dúhových vlajok na štátnych budovách Gyimesimu neprešiel, u OĽaNO nenašiel podporu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

„Verejne aktívni veriaci občania“ spísali výzvu na podporu Korčoka, podpísali ju aj niektorí politici

Deklarujú, že Korčok nie je pre veriacich žiadnym strašiakom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *