Home / SVET / Na Ukrajine padlo už 61-tisíc ruských vojakov a niektorí utekajú z Luhanska, lebo nemajú oblečenie ani jedlo

Na Ukrajine padlo už 61-tisíc ruských vojakov a niektorí utekajú z Luhanska, lebo nemajú oblečenie ani jedlo

5.10.2022 (Webnoviny.sk) – Niektorí ruskí vojaci sa vracajú z Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny do Ruska, pretože nemajú oblečenie ani jedlo. Referuje o tom web Ukrajinská pravda s odvolaním sa na šéfa regionálnej samosprávy v Luhanskej oblasti Serhija Hajdaja.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ruské vojenské vedenie sa snaží kompenzovať značné straty personálu náborom ľudí z okupovaných území Ukrajiny. Muži z Luhanska sú teda bez vykonania lekárskej prehliadky a výcviku okamžite vyslaní na doplnenie jednotiek, ktoré po mobilizácii utrpeli najväčšie straty.

V meste Kreminna medzitým prestalo fungovať mobilné spojenie. Hajdaj naznačuje, že okupanti sa obávajú spolupráce obyvateľov s ozbrojenými silami a šírenia paniky v Luhanskej oblasti.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

V doterajšom priebehu vojny na Ukrajine bolo podľa generálneho štábu ukrajinských síl zabitých 61-tisíc ruských vojakov. V statuse na Facebooku ešte dodali, že počas utorka prišlo o život 200 ruských vojakov.

Rusko podľa ukrajinského generálneho štábu dosiaľ prišlo aj o 2435 tankov, 5038 bojových obrnených vozidiel, 3841 vozidiel a palivových nádrží, 1414 delostreleckých systémov, 341 odpaľovacích raketových systémov, 177 systémov protivzdušnej obrany, 232 vrtuľníkov, 266 lietadiel, 1032 dronov, 246 striel s plochou dráhou letu, 15 lodí a 132 kusov špeciálnej techniky.

Počas utorka zaznamenali ruskí okupanti najväčšie straty v smere na mestá Kramatorsk, Kryvorizka a Kryvyj Rih, uviedol generálny štáb.

Viac k témam: LĽR Luhanská ľudová republika, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia, Vojenská mobilizácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Ukrajine padlo už 61-tisíc ruských vojakov a niektorí utekajú z Luhanska, lebo nemajú oblečenie ani jedlo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *