Home / SLOVENSKO / Počet kandidátov na post primátora Trnavy sa zúžil, Bošnáková sa vzdala v prospech Galbavého

Počet kandidátov na post primátora Trnavy sa zúžil, Bošnáková sa vzdala v prospech Galbavého

4.10.2022 (Webnoviny.sk) – Kandidáti na post primátora v Trnave Zuzana Bošnáková a Marián Galbavý sa dohodli, že do komunálnych volieb pôjde napokon len Marián Galbavý.

Bošnáková odstúpi a ďalej už bude v kampani podporovať Galbavého, k čomu vyzvala aj svojich priaznivcov. Obaja o tom informovali na utorkovom stretnutí s novinármi.

Rozhodol prieskum verejnej mienky

Bošnáková sa rozhodla odstúpiť z volieb na základe výsledkov prieskumu verejnej mienky agentúry AKO, ktorý dáva väčšie šance na zvolenie Galbavému.

Prieskum mal obom kandidátom odpovedať na otázku, kto u nich má väčšiu šancu poraziť terajšieho primátora Petra Bročku.

Galbavý informoval, že v prípade úspechu vo voľbách ráta s Bošnákovou na pozícii viceprimátorky. Zároveň potvrdil, že naďalej rokuje aj s ďalšími kandidátmi na primátora Trnavy Matejom Lančaričom a Branislavom Barošom, v oboch prípadoch vidí šancu na dohodu.

Chcú rozbiť súčasný systém

„Väčšina ľudí si neželá pána Bročku na radnici, volebný systém na Slovensku je však nastavený v prospech terajších starostov a primátorov. My chceme tento systém rozbiť a budem ďalej rokovať, aby proti terajšiemu primátorovi stál len jeden kandidát. Aby sa skutočne ukázalo, či ľudia v tomto meste chcú, aby Bročka na radnici pokračoval alebo nie,“ dodal Galbavý, kandidát koalície SaS, Sme rodina, ODS a Šanca.

Zuzana Bošnáková ďalej kandiduje za poslankyňu Mestského zastupiteľstva v Trnave.

Na post primátora Trnavy kandiduje aj Branislav Baroš (NEKA), Peter Bročka (NEKA), Matej Lančarič (NEKA) a Zdenko Rosina (Národná koalícia/nezávislí kandidáti).

Viac k témam: Komunálne a župné voľby do VÚC 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Počet kandidátov na post primátora Trnavy sa zúžil, Bošnáková sa vzdala v prospech Galbavého © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kolícia ani po dvoch mesiacoch nevyvodila chyby štátnych zložiek pri atentáte na Fica, vyčíta KDH

KDH poukázalo na americké tajné služby, ktoré po útoku na Donalda Trumpa priznali svoje pochybenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *