Home / SVET / Dôchodca Vladimír chcel rozprávkovo zbohatnúť, za pašovanie drog dostal 27 rokov

Dôchodca Vladimír chcel rozprávkovo zbohatnúť, za pašovanie drog dostal 27 rokov

PRAHA 25. januára (WebNoviny.sk) – Dôverčivý český dôchodca z mesta Sušice na Šumave hľadal spôsob, ako vyviaznuť z hromadiacich sa dlhov, až naletel na podvodný e-mail z afrického Toga sľubujúci rozprávkové zbohatnutie.

Z Brazílie do Hongkongu následne prepravil kufor, v ktorom colníci objavili dvojité dno s troma kilogramami kokaínu. Stalo sa tak v novembri 2016, odvtedy bol vo väzbe. Dôchodcu Vladimíra Šveca, ktorý bude mať 70 rokov, teraz za pašovanie drog odsúdili na 27 rokov väzenia, potvrdilo české ministerstvo zahraničia.

Po pristátí v Hongkongu bol český dôchodca už na prvý pohľad policajtom podozrivý. Pobehoval po hale a hľadal svoj kufor s „darčekmi k Vianociam“. Nevedel ho však v množstve batožiny spoznať, keďže ho pred odletom zo Sao Paula videl len niekoľko minút v taxíku.

Odporúčame:
Terezu zadržali na letisku v Pakistane s deviatimi kilogramami heroínu, hrozí jej trest smrti

S úradníkmi sa navyše nedokázal dohovoriť, keďže nehovorí žiadnou cudzou rečou a s podvodníkmi si dopisoval s pomocou prekladača. Navyše dobre nepočuje.

Česká republika má s Hongkongom uzavretú zmluvu o vydávaní väzňov. Odsúdený má preto šancu, že ho po určitej dobe prevezú do českého väzenia. Kedy sa to môže stať, však nikto nedokáže odhadnúť, uvádza český spravodajský portál iDNES.cz.

Viac k témam: Česko, drogy, väzenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Dôchodca Vladimír chcel rozprávkovo zbohatnúť, za pašovanie drog dostal 27 rokov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev použil na poškodenie Krymského mosta raketové palivo, ruské vyšetrovanie odhalilo detaily predminuloročnej akcie 

Výbuch spôsobil čiastočné zrútenie mosta, pričom poškodil dôležitú zásobovaciu tepnu ruských vojsk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *