Home / SLOVENSKO / Až 60 percent Slovákov si želá predčasné voľby, ide prevažne o voličov Smeru či Republiky

Až 60 percent Slovákov si želá predčasné voľby, ide prevažne o voličov Smeru či Republiky

2.10.2022 (Webnoviny.sk) – Šesťdesiat percent Slovákov je za predčasné voľby, najviac si ich prajú voliči Republiky, a to až 99 percent a Smeru, kde sa za ne vyjadrilo 90 percent respondentov. Aj 85 percent voličstva strany Hlas-SD je za predčasné voľby.

Väčšina ľudí je za predčasné voľby

Vypláva to z prieskumu agentúry FOCUS pre Reláciu Na telo s Michalom Kovačičom. Prieskum skúmal, či si občania prajú predčasné voľby, dovládnutie súčasnej vládnej koalície alebo úradnícku vládu.

Sedemnásť percent opýtaných si želá dovládnuite súčasnej menšinovej vlády a 15 percent by privítalo úradnícku vládu. Osem percent respondentov sa k otázke nevedelo vyjadriť.

Dovládnutie menšinovej vlády

Najmenej si predčasné voľby želá elektorát hnutia OĽaNO, sú to dve percentá. Naopak, 90 percent ich voličstva si praje dovládnutie tejto vlády.

V relácii Na telo bol poslanec NR SR Ľuboš Blaha namiesto predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová s ním spočiatku nechcela diskutovať. K zmene diskutujúceho došlo krátko pred začiatkom relácie.

Viac k témam: Menšinová vláda Eduarda Hegera, Predčasné voľby, Prieskum
Zdroj: Webnoviny.sk – Až 60 percent Slovákov si želá predčasné voľby, ide prevažne o voličov Smeru či Republiky © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Remišová: Hlas dosadzuje do štátnych funkcií ľudí, ktorých kvalifikáciou je stranícka knižka alebo sponzorský dar

Vo vedúcich pozíciách nemajú byť ľudia, ktorých jedinou kvalifikáciou je príspevok na kampaň Hlasu, tvrdí Veronika Remišová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *