Home / SLOVENSKO / V Košiciach bude pre Medzinárodný maratón mieru obmedzená doprava

V Košiciach bude pre Medzinárodný maratón mieru obmedzená doprava

29.9.2022 (Webnoviny.sk) – Polícia upozorňuje na dopravné obmedzenia počas konania 99. ročníka Medzinárodného maratónu mieru v Košiciach. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová.

Prvé dopravné obmedzenia sa začnú v piatok 30. septembra počas zapálenia maratónskeho ohňa na Námestí Maratónu mieru, kde bude na križovatke Bačíkova – Továrenská zákaz odbočenia z ulice Bačíkovej na Nám. Maratónu mieru.

Na križovatke Hviezdoslavova – Komenského bude doprava odkláňaná na Komenského s možnosťou odbočenia na Strojárenskú a na križovatke Komenského – Strojárenská bude pre vodičov možnosť otočenia späť na Komenského alebo pokračovanie na Strojárenskú. Doprava bude regulovaná hliadkami polície.

Súťaž minimaratóncov

V sobotu 1. októbra budú obmedzenia od 16:00 do 18:00 počas súťaže minimaratóncov. Štart je medzi OD Dargov a hotelom Hilton a pobeží sa západnou stranou Hlavnej ulice po križovatku Bačíkova – Továrenská, kde je obrátka.

Odtiaľ späť po východnej strane Hlavnej ulice, následne odbočka na Univerzitnú – Tatranského, nadchodom na Štefánikovej do Mestského parku a Mlynskou ulicou späť na Hlavnú, kde bude cieľ.

Medzinárodný maratón mieru

Medzinárodný maratón mieru povedie v nedeľu 2. októbra od štartu pred hotelom Hilton cez Hlavnú – Komenského – Kostolianskú – Areál Anička – Tenisové kurty – Kostolianskú – Vodárenskú – Hlinkovú – Národnú triedu – Štefánikovú – Protifašistických bojovníkov – Jantárovú – Južnú triedu – obrátku pri hoteli Centrum – Južnú triedu – Holubyho – Rastislavovú – Moyzesovú – Čsl. armády – Festivalovo nám. – Watsonovú – Komenského a späť na Hlavnú, kde bude cieľ.

Trasa inline a handbiker je v časti od križovatky Rastislavova vedená po Južnej triede až ku križovatke VSS, kde je otočka späť po Južnej triede na Holubyho ulicu a napojením na trať bežcov . Rozdiel je, že bežci bežia po Južnej triede na ul. Holuby a Rastislavova, vozičkári jazdia ďalej po Južnej triede k VSS a tak späť na ul. Holubyho.

Štart vozíčkarov a korčuliarov je naplánovaný na 8:45, maratóncov o 9:00 a polmaratóncov o 10:30.

Úplná uzávierka ciest

Úplná uzávierka ciest na trase MMM sa začne od 8:00 do 8:30 na Námestí osloboditeľov. Od križovatky Štúrova/Moyzesova/Rastislavova po križovatku Palackého/Jantárová bude doprava od 7:00 do 8:00 obmedzená v smere do centra na ulicu Štúrovu, kde je vytvorený rozcvičovací priestor pre pretekárov a v tomto priestore bude zvýšený pohyb chodcov. Doprava je regulovaná značkami, ako aj hliadkami polície, dobrovoľných hasičov a organizátormi.

Priestor štartu na Hlavnej ulici pri hoteli Hilton smer od plavárne na Štúrovu ulicu medzi Auparkom a Hiltonom bude uzatvorený od 7:15. Od 8:00 musia motoristi počítať s obmedzeniami a regulovaním cestnej premávky na celej trase MMM a napojení komunikácie na túto trasu. Obmedzenia v cestnej doprave budú končiť v čase 15:00 – 15:30, priebežne podľa dopravnej situácie.

Viac k témam: Dopravné obmedzenia, MMM Medzinárodný maratóm mieru v Košiciach
Zdroj: Webnoviny.sk – V Košiciach bude pre Medzinárodný maratón mieru obmedzená doprava © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva 

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové obdobie 2014-2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *