Home / SLOVENSKO / Prezidentka Čaputová prijala poverovacie listiny od nového veľvyslanca USA Gautama Rana, ktorý pracoval aj pre Obamu (foto)

Prezidentka Čaputová prijala poverovacie listiny od nového veľvyslanca USA Gautama Rana, ktorý pracoval aj pre Obamu (foto)

29.9.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 29. septembra 2022, 10:30

Prezidentka Zuzana Čaputová prevzala v stredu 28. septembra poverovacie listiny od veľvyslanca Gautama A. Rana, ktorý tak začal svoje pôsobenie ako mimoriadny a splnomocnený veľvyslanec USA na Slovensku.

Informuje o tom prezidentská kancelária na svojej oficiálnej stránke. Po oficiálnom ceremoniáli veľvyslanec Rana položil veniec k pamätníku Brána slobody na bratislavskom Devíne.

Pracoval pre prezidenta Obamu

Gautam A. Rana je kariérny diplomat, ktorý v zahraničnej službe pôsobí od roku 2002. Informuje o tom veľvyslanectvo Spojených štátov Amerických na Slovensku vo svojej tlačovej správe. Pracoval v Bielom dome pre prezidenta Baracka Obamu, pôsobil v exekutívnom tíme ministerky zahraničných vecí Hillary Clinton, a za prezidenta Donalda Trumpa pracoval ako chargé d’affaires v Slovinsku a Alžírsku.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Veľvyslanec USA Rana položil veniec k Pamätníku Brána Slobody (fotografie)

Stojí na strane Slovenska aj Ukrajiny

V nasledujúcich mesiacoch je prioritou veľvyslanca Ranu podľa jeho vlastných slov posilňovať medziľudské väzby, posilňovať americko-slovenské partnerstvo ako spojencov, ktorí čelia globálnym výzvam, posilniť právny štát, zlepšiť ekonomické príležitosti a riešiť ohrozenie demokracie od škodlivých vplyvov zahraničných protivníkov.

„Chcem stáť na strane Slovenska a aj na strane Ukrajiny a budem podporovať úsilie bojovať proti brutálnej agresii Ruska na Ukrajine tak, aby bola zabezpečená bezpečnosť a prosperita Slovenska“ povedal Rana.

Viac k témam: Americký veľvyslanec
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová prijala poverovacie listiny od nového veľvyslanca USA Gautama Rana, ktorý pracoval aj pre Obamu (foto) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *