Home / SLOVENSKO / Prezidentka Čaputová podpísala protokoly o vstupe Fínska a Švédska do NATO

Prezidentka Čaputová podpísala protokoly o vstupe Fínska a Švédska do NATO

28.9.2022 (Webnoviny.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová ratifikovala vstup Fínska a Švédska do Severoatlantickej aliancie (NATO). Podpísala prístupové protokoly, ktoré v utorok schválili poslanci Národnej rady SR, a to výraznou väčšinou. Informoval o tom hovorca prezidentky Martin Strižinec.

„Obe škandinávske krajiny svojím vstupom a obrannými schopnosťami i kapacitami Alianciu ešte viac posilnia a zvýšia našu spoločnú odolnosť. Teším sa z našich nových spojencov,“ vyhlásila prezidentka.

Podotkla, že vstup týchto štátov do NATO vzišiel z obáv o ich vlastnú bezpečnosť po napadnutí Ukrajiny Ruskom a vyvolaní bezprecedentnej bezpečnostnej krízy s celosvetovými dopadmi. Švédsko i Fínsko boli dlhodobo vojensky neutrálne.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Prezident Slovenskej republiky, Vstup Fínska do NATO, vstup Švédska do NATO
Zdroj: Webnoviny.sk – Prezidentka Čaputová podpísala protokoly o vstupe Fínska a Švédska do NATO © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vyššie štandardy bývania pre rómske komunity? Ficova vláda vyčlenila takmer šesť miliónov eur na usporiadanie vlastníctva 

Úrad splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity pripravil a vyhlásil výzvu v nadväznosti na programové obdobie 2014-2020.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *