Home / SLOVENSKO / V kauze nahrávok Gorila sa naďalej vedie trestné stíhanie, medzi obvinenými bol aj Haščák

V kauze nahrávok Gorila sa naďalej vedie trestné stíhanie, medzi obvinenými bol aj Haščák

27.9.2022 (Webnoviny.sk) – V kauze týkajúcej sa údajného obchodovania s nahrávkami vytvorenými v rámci akcie Gorila sa naďalej vedie trestné stíhanie. V stanovisku to uvádza Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP). V predmetnej veci bol obvinený medzi inými aj podnikateľ Jaroslav Haščák, jeho obvinenie však bolo zrušené generálnym prokurátorom. Ministerstvo spravodlivosti sa mu neskôr ospravedlnilo za obvinenie a väzobné stíhanie.

„Prokurátor ÚŠP Ondrej Repa pri výkone prokurátorského dozoru nijako nepochybil, a to ani pri podaní návrhu na vzatie do väzby J. H., ani pri zamietnutí sťažnosti obvineného proti uzneseniu o vznesení obvinenia,“ uvádza prokuratúra. Skutočnosť, že dôkaznú situáciu vyhodnotil odlišne Najvyšší súd SR pri rozhodovaní o väzbe a generálny prokurátor v konaní podľa paragrafu 363 Trestného poriadku, je podľa ÚŠP prejavom iného právneho názoru, ktorý je v inštančnom postupe pomerne bežnou vecou.

Podnikateľa Jaroslava Haščáka polícia zadržala v decembri 2020. Obvinili ho za to, že podľa polície pred 15 rokmi kúpil nahrávku Gorily od niekdajšieho príslušníka SIS Ľubomíra Arpáša. V januári 2021 Najvyšší súd SR prepustil Haščáka z väzby. Generálna prokuratúra SR 31. augusta minulého roka zrušila obvinenia voči Haščákovi, Arpášovi i jeho manželke Dane Arpášovej.

Viac k témam: Kauza Gorila
Zdroj: Webnoviny.sk – V kauze nahrávok Gorila sa naďalej vedie trestné stíhanie, medzi obvinenými bol aj Haščák © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Z aktivistu urobili údajného teroristu? Muža z Tadžikistanu pustili na slobodu, keď bol ministrom Šutaj Eštok

Podľa Štefana Hamrana hrozí mužovi v Tadžikistane mučenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *