Home / SVET / V Dagestane na protestoch proti mobilizácii zatkli viac ako 100 ľudí, región má vysoký počet obetí vo vojne na Ukrajine

V Dagestane na protestoch proti mobilizácii zatkli viac ako 100 ľudí, región má vysoký počet obetí vo vojne na Ukrajine

26.9.2022 (Webnoviny.sk) – V ruskej autonómnej oblasti Dagestan bolo zatknutých viac ako 100 ľudí počas najnovších protestov proti Kremľom ohlásenej mobilizácii obyvateľstva pre potreby vojny na Ukrajine. Referuje o tom spravodajský web BBC s odvolaním sa na ruskú právnu skupinu OVD-Info, ktorá monitoruje politické zatknutia.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Spomenutá skupina uviedla, že je znepokojená správami o „veľmi tvrdom zadržiavaní“ v spomenutej oblasti. Dagestan je prevažne moslimský región Ruska, ktorý má vyšší počet obetí vo vojne na Ukrajine ako ktorýkoľvek iný región Ruskej federácie. Nedávna analýza ruskej BBC ukázala, že zomrelo najmenej 301 vojakov z Dagestanu, čo je desaťkrát viac ako v prípade vojakov z Moskvy. Skutočné číslo však bude pravdepodobne oveľa vyššie.

Od stredajšieho vyhlásenia ruského prezidenta Vladimira Putina o „čiastočnej mobilizácii“ vojenských záložníkov bolo na masových protestoch zatknutých viac ako 2000 ľudí.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: Mobilizácia, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – V Dagestane na protestoch proti mobilizácii zatkli viac ako 100 ľudí, región má vysoký počet obetí vo vojne na Ukrajine © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *