Home / SVET / V Pekingu zbúrajú nelegálne stavby, o strechu tak môžu prísť tisícky robotníkov

V Pekingu zbúrajú nelegálne stavby, o strechu tak môžu prísť tisícky robotníkov

PEKING 24. januára (WebNoviny.sk) – Pekinské úrady plánujú zbúrať tisícky nelegálnych stavieb o rozlohe 40 kilometrov štvorcových. Tento krok tak pripraví o strechu nad hlavou tisícky nízko platených robotníkov, ktorí sa za prácou v hlavnom meste prisťahovali, píše spravodajský portál BBC.

Starosta Pekingu Čchen Ťi-ning vo svojej výročnej správe informoval, že sa mesto „postará o nulový nárast takýchto stavieb“ a že tiež bude pokračovať v rušení obchodíkov, ktoré často fungujú v nelegálnych otvoroch vyrezaných v stenách budov. Podľa úradov je to nelegálna úprava tradičných budov.

Odporúčame:
Nitra plánuje dať postaviť 220 nájomných bytov, predpokladá výdavky viac ako 12 miliónov eur

Aj napriek tomu, že úrady plány prezentujú ako spôsob vylepšenia mesta, kritici v nej vidia spôsob útočenia na zraniteľnú časť obyvateľstva, ktorá má minimálne práva.

Vlani v novembri úrady v Pekingu strhli budovy, ktoré porušovali bezpečnostné nariadenia. O strechu nad hlavou vtedy prišli desaťtisíce robotníkov. Zatiaľ nie je jasné, vysťahovanie koľkých ľudí si ďalšie búranie vyžiada.

Z čínskeho vidieka sa v uplynulých desaťročiach do miest presťahovali milióny pracovníkov. Podľa predpovedí Svetovej banky by do roku 2030 malo žiť v čínskych mestách až 70 percent obyvateľov.

V Pekingu sa v uplynulých rokoch snažia znížiť počet obyvateľov, v niektorých častiach o 15 percent, zmiernením tlaku na infraštruktúru.

Viac k témam: Čína, Peking, stavby
Zdroj: Webnoviny.sk – V Pekingu zbúrajú nelegálne stavby, o strechu tak môžu prísť tisícky robotníkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Varšava pomôže Kyjevu s návratom mužov v odvodovom veku, tvrdí poľský minister obrany Kosiniak-Kamysz

Ukrajinská vláda zakázala posielanie identifikačných a cestovných dokladov mužom vo veku 18 až 60 rokov žijúcim v zahraničí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *