Home / SLOVENSKO / Bratislavský Správny súd hľadá sudcov, jeho predsedníčka vyhlásila výberové konanie na 14 voľných miest

Bratislavský Správny súd hľadá sudcov, jeho predsedníčka vyhlásila výberové konanie na 14 voľných miest

23.9.2022 (Webnoviny.sk) – Predsedníčka Správneho súdu v Bratislave Eva Behranová vyhlásila výberové konanie na 14 voľných miest sudcu Správneho súdu v Bratislave, informoval v tlačovej správe hovorca Najvyššieho správneho súdu SR (NSS SR) Michal Hajtol. Ďalej uviedol, že termín na predkladanie žiadostí je do 21. októbra, vrátane.

„So súhlasom Súdnej rady SR môže minister spravodlivosti SR Viliam Karas odpustiť vykonanie odbornej justičnej skúšky u toho uchádzača, ktorý je preukázateľne vedeckou alebo inou významnou osobnosťou v odbore práva a najmenej 10 rokov je činný v právnickom povolaní,“ doplnil Hajtol.

Hovorca taktiež informuje, že skúšku je možné odpustiť i tomu uchádzačovi, ktorý konal a rozhodoval najmenej 10 rokov v oblasti verejnej správy alebo pôsobil v oblasti tvorby legislatívy. Uchádzači môžu svoje žiadosti doručiť na adresu NSS SR.

Viac k témam: Sudcovia, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Bratislavský Správny súd hľadá sudcov, jeho predsedníčka vyhlásila výberové konanie na 14 voľných miest © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Forró podporou Pellegriniho nedodržal rozhodnutia predsedníctva strany, v Maďarskej aliancii sa cítia byť podvedení

Správu o zrušení rokovania s Korčokom sa dozvedeli z facebookovej stránky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *