Home / SVET / Britská veľvyslankyňa odsúdila pseudoreferendá na okupovaných územiach Ukrajiny. Hovorí, že o výsledkoch je už dávno rozhodnuté

Britská veľvyslankyňa odsúdila pseudoreferendá na okupovaných územiach Ukrajiny. Hovorí, že o výsledkoch je už dávno rozhodnuté

23.9.2022 (Webnoviny.sk) – Britská veľvyslankyňa na Ukrajine Melinda Simmonsová odsúdila „fingované referendá“ na územiach Ukrajiny, ktoré sú okupované ruskou armádou.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

O výsledkoch týchto „referend“ v Luhanskej, Doneckej, Chersonskej a Zaporožskej oblasti o vyhlásení nezávislosti a pripojení sa k Rusku je „takmer určite už rozhodnuté“, napísala veľvyslankyňa Veľkej Británie na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

Simmonsová označila tieto pseudoreferendá, ktoré boli vo svete všeobecne odsúdené ako nelegitímne, za „mediálne cvičenie s cieľom ďalej pokračovať v nelegálnej invázii zo strany Ruska“. Informuje o tom web The Guardian.

Viac k témam: Referendum, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Britská veľvyslankyňa odsúdila pseudoreferendá na okupovaných územiach Ukrajiny. Hovorí, že o výsledkoch je už dávno rozhodnuté © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Top foto dňa (27. marec 2024): Návšteva generála Cavoliho, rokovanie vlády v Galante aj protest Čo? Ruky preč od RTVS!

Streda očami fotografov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *