Home / SVET / Zelenskyj vyzval Rusov: Ak nechcete viac mŕtvych a zranených, tak protestujte, bráňte sa alebo sa vzdajte (video)

Zelenskyj vyzval Rusov: Ak nechcete viac mŕtvych a zranených, tak protestujte, bráňte sa alebo sa vzdajte (video)

23.9.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok vyzval Rusov na protesty proti čiastočnej mobilizácii, ktorú deň predtým nariadil ruský vodca Vladimir Putin.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Vo svojom videoodkaze Zelenskyj poukázal na to, že od začiatku vojny vo februári zomreli tisícky ruských vojakov a vyhlásil, že ak Rusi nechcú viac mŕtvych a zranených, tak by mali „protestovať, brániť sa, utiecť alebo sa vzdať do ukrajinského zajatia“, pretože to sú jediné možnosti na prežitie. Informuje o tom televízia CNN.

Na margo protivojnových protestov v Rusku sa ukrajinský prezident vyjadril, že Rusi „chápu, že boli oklamaní“. Protesty sú podľa neho indikátorom nálady verejnosti v krajine. „Už ste spolupáchateľmi všetkých týchto zločinov, vrážd a mučenia Ukrajincov. Pretože ste boli ticho,“ vyhlásil Zelenskyj.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ako tiež skonštatoval, pre mužov v Rusku je to teraz o „voľbe medzi zomrieť alebo žiť, stať sa mrzákom alebo si zachovať zdravie. Pre ženy v Rusku je to voľba navždy stratiť svojich manželov, synov, vnúčatá, alebo sa ich stále snažiť chrániť pred smrťou, pred vojnou, pred jednou osobou“.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Protesty, rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia, Vojenská mobilizácia
Zdroj: Webnoviny.sk – Zelenskyj vyzval Rusov: Ak nechcete viac mŕtvych a zranených, tak protestujte, bráňte sa alebo sa vzdajte (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusi sa snažia prelomiť ukrajinskú obranu, podnikli desiatky útokov na šiestich frontoch

Počas uplynulého dňa sa odohralo 82 bojových stretov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *