Home / SLOVENSKO / Pakt Fico – Matovič vládne Slovensku, vyhlásil Drucker a Hlina nevylúčil, že bude veľký protest za odvolanie šéfa OĽaNO (video)

Pakt Fico – Matovič vládne Slovensku, vyhlásil Drucker a Hlina nevylúčil, že bude veľký protest za odvolanie šéfa OĽaNO (video)

22.9.2022 (Webnoviny.sk) – Predseda mimoparlamentnej strany Dobrá voľba a Umiernení Tomáš Drucker tvrdí, že dnes vládne mocensko-politický pakt Fico – Matovič.

„Znie to neuveriteľne, ale začnime si všímať skutky a nie reči,“ uviedol Drucker vo štvrtok na tlačovej konferencii a oznámil, že predseda Smeru – sociálna demokracia (Smer-SD) Robert Fico chráni lídra hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igora Matoviča.

Ako príklad predseda Dobrej voľby uviedol hlasovanie v Národnej rade (NR) SR o vyslovení súhlasu parlamentu o väzobnom stíhaní Roberta Fica. „Dopadlo to tak, že chýbali presne hlasy OĽaNO,“ povedal Drucker.

O náhodu vraj nejde

Tomáš Drucker tvrdí, že to nie je náhoda. „V lete sa rozprávalo o tom, či Smer-SD podporí odvolanie Igora Matoviča z postu ministra financií. A Smer-SD povedal, že svoje hlasy nedodá“.

Člen predsedníctva strany Radoslav Baťo dodal, že „ich spolupráca funguje dnes lepšie ako fungovala spolupráca štvorkoalície“. Podľa Baťa sa Matovič spája s Ficom preto, lebo líder OĽaNO „vie, že už nikdy nebude v žiadnej vláde. Som presvedčený, že vo vláde je naposledy. Napriek tomu, že sa tento pakt tvári, že neexistuje, lebo Fico s Matovičom sú úhlavní nepriatelia, už čoskoro môže vyjsť najavo, ako to naozaj je“.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Možno spravia veľký protest

Ak Smer-SD nepodporí odvolanie Igora Matoviča z postu ministra financií, tak to bude podľa Baťa ďalším dôkazom, že mocensko-politický pakt Fico – Matovič funguje. Zároveň oznámil, že sa vo štvrtok pridávajú k výzvam demokratických politikov a verejnosti, že je nevyhnutné, aby vláda Eduarda Hegera (OĽaNO) „s tichou podporou Smeru skončila čo najskôr“.

Podpredseda Dobrej voľby a Umiernených Alojz Hlina nevylúčil, že spravia veľký protest na odvolanie Igora Matoviča z postu ministra financií.

Viac k témam: Koaličná kríza, Menšinová vláda Eduarda Hegera, Odvolanie z funkcie
Zdroj: Webnoviny.sk – Pakt Fico – Matovič vládne Slovensku, vyhlásil Drucker a Hlina nevylúčil, že bude veľký protest za odvolanie šéfa OĽaNO (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Legislatívu proti násiliu na ženách na Slovensku máme, len ju treba patrične implementovať, tvrdí Miriam Lexmann

Podľa Lexmann je práve toto domáca úloha, ktorú si musíme urobiť na Slovensku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *