Home / SVET / Líder opozície Navaľnyj sa zúčastnil súdu v Štrasburgu, dôvodom sú jeho početné zatknutia v Rusku

Líder opozície Navaľnyj sa zúčastnil súdu v Štrasburgu, dôvodom sú jeho početné zatknutia v Rusku

ŠTRASBURG 24. januára (WebNoviny.sk) – Ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj prišiel na pojednávanie na Európskom súde pre ľudské práva (ESĽP), ktoré sa týka jeho početných zatknutí ruskými orgánmi.

Súd minulý rok rozhodol, že sedem z týchto zatknutí bolo ilegálnych a nariadil Rusku, aby mu zaplatilo odškodné vo výške 63-tisíc eur. Rusko sa však proti verdiktu odvolalo. Nové pojednávanie sa začalo v stredu za účasti Navaľného. Súd vo francúzskom Štrasburgu vynesie konečný verdikt v neskoršom termíne.

Odporúčame:
Ruský súd nariadil zavrieť nadáciu opozičného lídra Alexeja Navaľného

Najväčší politický oponent a kritik ruského prezidenta Vladimira Putina plánoval kandidovať v prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať 18. marca. Ústredná volebná komisia mu ale v decembri zakázala uchádzať sa o prezidentské kreslo, pričom svoj krok zdôvodnila jeho podmienečným odsúdením v kauze Kirovles.

Moskovský súd navyše tento týždeň nariadil zatvorenie nadácie, ktorá zohrávala kľúčovú úlohu v predchádzajúcej kampani opozičného lídra. Navaľnyj v reakcii vyzval svojich podporovateľov na bojkot volieb.

Viac k témam: Alexej Navaľnyj, Francúzsko, Štrasburg
Zdroj: Webnoviny.sk – Líder opozície Navaľnyj sa zúčastnil súdu v Štrasburgu, dôvodom sú jeho početné zatknutia v Rusku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinci zneškodnili 13 bezpilotných lietadiel Šáhid vypustených ruskými silami

Všetky útočné zariadenia vypustili z ruskej Belgorodskej oblasti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *