Home / SLOVENSKO / Vlaky na tatranskej ozubnicovej trati nahradí približne na mesiac NAD-ka

Vlaky na tatranskej ozubnicovej trati nahradí približne na mesiac NAD-ka

12.9.2022 (Webnoviny.sk) –
V úseku Štrba – Štrbské Pleso a späť od 12. 9. do 28. 10. 2022 vlaky nahradia autobusy.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oznamuje, že od dnes, t. j. 12. 9. od 8:00 do 28. 10. 2022 do 16:40, prebieha nepretržitá výluka na trati tatranskej ozubnicovej železnice (OŽ) medzi stanicami Štrba – Štrbské Pleso a späť z dôvodu stabilizácie koľajového lôžka, ktorú vykonáva manažér infraštruktúry – Železnice Slovenskej republiky (ŽSR).

Pre cestujúcich je v tomto úseku zabezpečená náhradná autobusová doprava (NAD). Časy príchodov a odchodov autobusov NAD v úseku Štrba – Štrbské Pleso a späť sú totožné s časmi príchodov a odchodov vlakov ZSSK. Zároveň prosíme cestujúcich, aby si cestovné lístky zakúpili v osobnej pokladnici ZSSK, cez náš web, prípadne cez aplikáciu Ideme vlakom, keďže kúpa lístka priamo v autobuse nie je možná.

Informácia o výluke sa zobrazuje aj na našom webe pri vyhľadaní a nákupe cestovných dokladov na vlaky na trati OŽ. Viac informácií nájdete na našom webe v sekcii Výluky – https://www.zssk.sk/wp-content/uploads/2022/09/20220908_NAD_ZUBACKA_A4.pdf.

ZSSK zároveň upozorňuje, že preprava imobilných cestujúcich, detských kočíkov a bicyklov nie je v NAD povolená. Preprava psa, alebo zvieraťa bez uzatvárateľnej schránky je v autobusoch taktiež vylúčená. Toto pravidlo sa nevzťahuje na psov sprevádzajúcich zdravotne postihnuté osoby.

Našim cestujúcim sa za všetky komplikácie vzniknuté týmto obmedzením úprimne ospravedlňujeme.

Informačný servis

Viac k témam: náhradná autobusová doprava, PR
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlaky na tatranskej ozubnicovej trati nahradí približne na mesiac NAD-ka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *