Home / EKONOMIKA / Minister Richter nechce v podnikoch so štátnou pomocou pracovníkov z tretích krajín

Minister Richter nechce v podnikoch so štátnou pomocou pracovníkov z tretích krajín

BRATISLAVA 24. januára (WebNoviny.sk) – Minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter chce, aby podniky, ktoré dostanú akúkoľvek formu štátnej pomoci, mohli zamestnávať len občanov Slovenska, resp. ďalších krajín EÚ, nie však občanov tretích krajín. Minister to oznámil po stredajšom rokovaní vlády. „O tomto budeme diskutovať a som presvedčený, že aj v krátkom čase to budeme legislatívne riešiť,“ vyhlásil Richter.

Minister pripustil, že bude možnosť individuálneho posúdenia niektorých situácií, i tak by však pracovníci EÚ mali absolútnu prioritu. Podľa neho podobná úprava funguje už v ČR.

Odporúčame:
Ficova vláda odklepla investorom milióny eur, za stimuly majú vytvoriť pracovné miesta

Šéf rezortu hospodárstva Peter Žiga proti takýmto obmedzeniam nie je. „Nám v prvom rade ide o to, aby ľudia zo Slovenska mali dostatok práce,“ zdôvodnil. „Som za to, aby firmy fungovali, ale aby prácu si hľadali naši ľudia,“ dodal.

Richter tiež avizoval, že štátna podpora by už v budúcnosti nemala smerovať na západné Slovensko. Naopak, mala by smerovať na stred a východ krajiny, kde sú ešte stále nevyužité pracovné sily.

Viac k témam: investor, Ján Richter, Ministerstvo práce sociálnych vecí a rodiny SR, práca
Zdroj: Webnoviny.sk – Minister Richter nechce v podnikoch so štátnou pomocou pracovníkov z tretích krajín © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Nezamestnanosť podľa analytičky atakuje úrovne obdobia tesne pred pandémiou

Očakáva sa pomalší rast nominálnych miezd, avšak aj výraznejšie spomalenie inflácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *