Home / SLOVENSKO / Od budúceho roka platí počas obeda zákaz fajčenia na košických letných terasách

Od budúceho roka platí počas obeda zákaz fajčenia na košických letných terasách

11.9.2022 (Webnoviny.sk) – Od 1. januára budúceho roka platí zákaz fajčenia na letných terasách počas obeda. Poslanci mestského zastupiteľstva schválili návrh zmeny VZN mesta Košice č. 78 o čistote a o verejnom poriadku, ktorý predložil poslanec Zdenko Lipták (klub KAN).

Svoj návrh okrem iného zdôvodnil aj tým, aby nefajčiari mohli obedovať dve hodiny v pokoji a bez cigaretového dymu. Od začiatku budúceho roka bude vždy medzi 12.00 do 14.00 zakázané fajčiť v exteriérových sedeniach na verejných priestranstvách, kde sú prevádzkované stravovacie služby ako aj do vzdialenosti štyroch metrov od nich. Rovnaký zákaz bude platiť aj vo vzdialenosti 10 metrov od vestibulu železničnej stanice a autobusovej stanice.

Zastupiteľstvo taktiež schválilo na návrh rovnakého poslanca aj ďalšiu zmenu tohto VZN. Za znečistenie verejného priestranstva sa od začiatku budúceho roka bude považovať aj kŕmenie zvierat v intraviláne mesta s výnimkou umiestňovanie kŕmidiel pre vtáky a napájadiel pre zvieratá.

Viac k témam: Fajčenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Od budúceho roka platí počas obeda zákaz fajčenia na košických letných terasách © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vláda klame voličov, podľa progresívcov dostali starostovia maďarských strán oveľa menej dotácií než tí koaliční

Koalícia len predstiera záujem o maďarských voličov v snahe pomôcť Pellegrinimu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *