Home / šport / Hokej / Tatar bude hrať podľa expertky v najbližšej sezóne v treťom útoku „diablov“

Tatar bude hrať podľa expertky v najbližšej sezóne v treťom útoku „diablov“

10.9.2022 (Webnoviny.sk) – Zámorská expertka Kristy Flanneryová z portálu The Hockey Writers si myslí, že slovenský hokejový reprezentant Tomáš Tatar bude v sezóne 2022/2023 členom tretej útočnej formácie klubu New Jersey Devils v zámorskej NHL.

Tridsaťjedenročný krídelník má za sebou prvý ročník v tíme „diablov“, v ktorom zaznamenal 15 gólov a rovnaký počet asistencií v 76 dueloch základnej časti. Do play-off sa klub z Newarku nedostal.

„Podával také výkony, aké sa od neho očakávali a mal presne toľko bodov ako v predošlej sezóne v Montreale. Ako väčšina útočníkov v tíme, aj on vystriedal rôzne formácie. Keďže ho trápili zranenia aj COVID-19, zahral si prakticky vo všetkými od Jacka Hughesa až po Jimmyho Veseyho. Špekuluje sa, že skončí v treťom útoku s centrom Erikom Haulom. S ním sa už pozná, v minulosti sa ako súperi pobili a potom boli spoluhráči v Las Vegas. Oba by mohli zo svojej spolupráce ťažiť. Tatarovi sa končí zmluva, takže bude chcieť zvýšiť svoju hodnotu pred otvorením trhu s voľnými hráčmi,“ napísala Flanneryová o vicemajstrovi sveta z roku 2012.

Tatar odohral v NHL už 741 zápasov s bilanciou 197 gólov a 232 asistencií, vrátane play-off. Okrem New Jersey pôsobil v kluboch Detroit Red Wings, Vegas Golden Knights a Montreal Canadiens. V roku 2013 sa stal víťazom AHL s tímom Grand Rapids Griffins, pričom bol najužitočnejším hráčom play-off. V slovenskej extralige si zahral za Zvolen a Piešťany.

Slovensko reprezentoval na šiestich MS aj na ZOH v Soči 2014. V roku 2016 bol členom Tímu Európy, ktorý sa dostal do finále Svetového pohára.

Viac k témam: NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Tatar bude hrať podľa expertky v najbližšej sezóne v treťom útoku „diablov“ © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Třinec si vo finále českej extraligy pripísal druhú výhru, ku ktorej pomohli Slováci, Hudáček sa blysol dvomi gólmi

"Oceliari" si pripísali druhý finálový triumf napriek tomu, že strelecky omnoho aktívnejší bol ich súper.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *