Home / SLOVENSKO / O stoličku primátora Popradu zabojuje aktivista a miestny podnikateľ Ján Ondrišík

O stoličku primátora Popradu zabojuje aktivista a miestny podnikateľ Ján Ondrišík

10.9.2022 (Webnoviny.sk) – Hnutie OĽaNO – Nova – Kresťanská únia a Zmena zdola sa rozhodli podporiť kandidatúru Jána Ondrišíka na primátora mesta Poprad. Ide o aktivistu a miestneho podnikateľa, tiež bývalého člena bezpečnostných zložiek. Na spoločnej tlačovej konferencii ho predstavili za prítomnosti premiéra Eduarda Hegera. Informoval o tom za OĽaNO Peter Odborník.

Ondrišík má skúsenosti s prácou vo verejnej správe. Ponúka program na pomoc mladým rodinám, riešenia nájomného bývania, zamestnanosti či podporu podnikateľského prostredia. V spolupráci s akademickou obcou podľa Odborníka prináša možnosť využitia odpadu podľa najnovších výsledkov výskumov v oblasti odpadového hospodárstva.

Keďže za uplynulé dva roky sme si všetci uvedomili, že to najdôležitejšie, čo máme, je naše zdravie, nemôžeme podceniť profesionálnu prácu odborníkov, najmä v oblasti skorej diagnostiky a prevencie. Chcem, aby bol Poprad pokrokovým mestom, ktorému ide o zdravie svojich občanov,“ uviedol kandidát na primátora mesta.

Jednou z priorít kandidáta hnutia OĽaNO, pána Ondrišíka, je boj s korupciou na regionálnej a miestnej úrovni. Táto téma je pre hnutie OĽaNO naďalej veľmi dôležitá. Ján Ondrišík ako bývalý člen bezpečnostných zložiek bude pracovať pre záujmy Popradčanov čestne, slušne, s cieľom pomáhať a riešiť ich problémy, ktoré dôverne pozná,“ doplnil poslanec Národnej rady SR Martin Fecko (OĽANO).

Kandidačné listiny na post primátora Popradu doručili šiesti kandidáti. Verejne svoju kandidatúru oznámili aj súčasný primátor Anton Danko, jeho predchodca Jozef Švagerko (nezávislý), niekdajšia prednostka na mestskom úrade Angela Františková (SNS), a prezident Slovenskej komory zdravotníckych záchranárov František Majerský (koalícia KDH, SaS, PS, STANK).

Viac k témam: Kandidát na primátora, Komunálne voľby 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – O stoličku primátora Popradu zabojuje aktivista a miestny podnikateľ Ján Ondrišík © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *