Home / SLOVENSKO / Mesto Vysoké Tatry bude mať s istotou nového primátora, Ján Mokoš po dvadsiatich rokoch vo funkcii už nekandiduje

Mesto Vysoké Tatry bude mať s istotou nového primátora, Ján Mokoš po dvadsiatich rokoch vo funkcii už nekandiduje

10.9.2022 (Webnoviny.sk) – Súčasný primátor Vysokých Tatier Ján Mokoš po dvadsiatich rokoch vo funkcii už nebude kandidovať na tento post. Oznámil to tento týždeň prostredníctvom sociálnej siete.

O funkciu primátora Vysokých Tatier celkovo prejavilo záujem päť kandidátov. Poslancami mestského zastupiteľstva by sa chcelo stať 30 kandidátov, z toho 10 kandiduje za politické strany a hnutia, dvadsiatku tvoria nezávislí.

Pre agentúru SITA to uviedla zapisovateľka mestskej volebnej komisie Mária Fábryová.

Oproti posledným voľbám sa o funkciu primátora bude uchádzať menej záujemcov. V roku 2018 ich bolo osem, za poslancov kandidovalo 31 záujemcov. Opätovne bol vtedy za primátora zvolený Ján Mokoš (nezávislý).

Oficiálne svoju kandidatúru na post primátora v nasledujúcich voľbách oznámil médiám zatiaľ len miestny podnikateľ Alexander Gálfy (nezávislý).

Viac k témam: Komunálne voľby 2022 na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Mesto Vysoké Tatry bude mať s istotou nového primátora, Ján Mokoš po dvadsiatich rokoch vo funkcii už nekandiduje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Odvolanie piatich členov Rady vlády nebolo krokom proti občianskej spoločnosti, ministerstvo hovorí o bežnej praxi

Šutaj Eštok odvolal päticu členov Rady vlády pre mimovládne neziskové organizácie k 10 aprílu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *