Home / SLOVENSKO / Lajčák nebude kandidovať za prezidenta, Maďarič jeho rozhodnutie chápe

Lajčák nebude kandidovať za prezidenta, Maďarič jeho rozhodnutie chápe

BRATISLAVA 24. januára (WebNoviny.sk) – Minister kultúry Marek Maďarič rozumie argumentom ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka, prečo nechce kandidovať za prezidenta. Lajčák pre denník Pravda potvrdil, že kandidovať na najvyššiu ústavnú funkciu nebude.

Maďarič o kandidatúre nikdy neuvažoval

Maďarič však zdôraznil, že pokiaľ ide o prezidentské voľby, kľúčové bude rozhodnutie súčasného prezidenta Andreja Kisku, teda či sa bude opätovne uchádzať o dôveru voličov. „Až v tom momente, keď to bude jasné, budú všetky ostatné úlohy zaujímavejšie. Dnes sú to špekulácie,“ povedal Maďarič.

Odporúčame:
Lajčák je podľa Fica aj Kaliňáka vhodným kandidátom na prezidenta

Šéf rezortu kultúry, ktorý sa len nedávno vzdal postu podpredsedu strany Smer-SD nevie, či je dnes hlavným kandidátom strany eurokomisár Maroš Šefčovič. Tvrdí však, že najväčšia politická strana by mala mať buď svojho kandidáta, alebo niekoho veľmi jasne podporovať. Dodal, že on o kandidatúre nikdy neuvažoval.

Lajčáka ako kandidáta spomínal aj Fico

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák pre denník Pravda potvrdil, že nebude kandidovať za prezidenta. Lajčákovo meno pritom v súvislosti s touto funkciou spomínali vysokí predstavitelia Smeru, vrátane premiéra Roberta Fica.

„Mám rešpekt k úradu prezidenta Slovenskej republiky. Rovnako si vážim každého, kto súkromne alebo verejne vyslovil názor, že by som nemusel byť zlým kandidátom na túto funkciu. Chcem však jasne a jednoznačne povedať, že nebudem kandidovať za prezidenta SR. Nikdy som o tom neuvažoval. Chcem sa ďalej venovať zahraničnej politike, ktorá ma napĺňa,“ povedal pre Pravdu Lajčák s tým, že toto rozhodnutie sa nezmení.

Viac k témam: Marek Maďarič, Miroslav Lajčák, prezidentské voľby na Slovensku
Zdroj: Webnoviny.sk – Lajčák nebude kandidovať za prezidenta, Maďarič jeho rozhodnutie chápe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Vytlačenie Čiernomorskej flotily bolo obrovským úspechom Ukrajiny, tvrdí Kobzová

Ide o bezpečnostný aj ekonomický úspech.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *