Home / SVET / Útočník z kanadskej komunity zomrel, podľa policajnej veliteľky si vo väzbe spôsobil vážne poranenia

Útočník z kanadskej komunity zomrel, podľa policajnej veliteľky si vo väzbe spôsobil vážne poranenia

8.9.2022 (Webnoviny.sk) – Druhý podozrivý zo série útokov bodnými zbraňami v domorodej komunite v kanadskej provincii Saskatchewan zomrel. Stalo sa tak po tom, čo ho zatkla polícia.

Muža opakovane resuscitovali

Príčinu úmrtia úrady neposkytli, no podľa jedného nemenovaného predstaviteľa 32-ročný Myles Sanderson zomrel v dôsledku zranení, ktoré si spôsobil sám.

Veliteľka Kráľovskej kanadskej jazdnej polície v provincii Rhonda Blackmore v stredu v noci na tlačovej konferencii uviedla, že podozrivého zatkli po tom, čo polícia reagovala na správu o ukradnutom vozidle, ktorého vodič bol ozbrojený nožom.

Policajti vozidlo vytlačili z cesty a vošlo do priekopy. „Sanderson sa vo väzbe dostal do zdravotných problémov“, povedala Blackmore s tým, že pred príchodom sanitky sa ho pokúsili resuscitovať. Záchranári ho následne previezli do nemocnice, kde ho vyhlásili za mŕtveho. Úmrtie a zatknutie muža bude predmetom vyšetrovania, avizovali provinční a federálni predstavitelia.

Usvedčený násilník

V pondelok našli policajti bezvládne telo druhého podozrivého, Sandersonovho 30-ročného brata Damiena Sandersona. Jeho pozostatky sa nachádzali neďaloko domorodej komunity, kde došlo k útokom. Podľa polície si však Damien neprivodil zranenia sám.

Pri útokoch bratov v nedeľu zomrelo 10 ľudí a 18 utrpelo zranenia. Incidenty vyvolali otázky, ako mohol byť bývalý odsúdenec Myles Sanderson, ktorý má na konte 59 usvedčení a dlhú históriu násilia, na slobode.

Výbor pre podmienečné prepustenie ho poslal na slobodu vo februári, keď si odpykával viac ako štvorročný trest za ublíženie na zdraví a lúpež.

Polícia ho však od mája hľadala, zrejme pre porušenie podmienok jeho prepustenia, hoci podrobnosti neboli bezprostredne jasné. Jedného zo zabitých podľa súdnych dokumentov už pred siedmimi rokmi napadol a pobodal.

Viac k témam: Útočník, Vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Útočník z kanadskej komunity zomrel, podľa policajnej veliteľky si vo väzbe spôsobil vážne poranenia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Litva nabáda ukrajinských mužov na návrat domov, obmedzí im sociálne dávky alebo vydávanie dokladov

Litovská vláda chce nasledovať príklad Poľska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *