Home / EKONOMIKA / Výdavky Sociálnej poisťovne na vyplácanie dôchodkov za prvý polrok vzrástli, najviac išlo na starobné penzie

Výdavky Sociálnej poisťovne na vyplácanie dôchodkov za prvý polrok vzrástli, najviac išlo na starobné penzie

8.9.2022 (Webnoviny.sk) – Výdavky Sociálnej poisťovne na vyplácanie dôchodkových dávok za prvý polrok tohto roka medziročne vzrástli o 160,8 milióna eur. Kým v januári až júni minulého roka vynaložila poisťovňa na výplatu penzií 3,93 miliardy eur, v prvých šiestich mesiacoch tohto roka to bolo 4,09 miliardy eur. Vyplýva to zo správy o hospodárení Sociálnej poisťovne za január až jún tohto roka.

Počet vyplácaných dôchodkov sa v porovnaní s koncom júna minulého roka zvýšil o 15,7-tisíca. Najviac sa o to pričinili starobné penzie, ktorých poisťovňa vyplácala medziročne viac o 12,1-tisíca. Počet vyplácaných vdovských dôchodkov stúpol o 2,7-tisíca a vdoveckých dôchodkov o 2,6-tisíca. Naopak, invalidných penzií poisťovňa vyplácala medziročne o 3,7-tisíca menej.

Viac k témam: Dôchodky
Zdroj: Webnoviny.sk – Výdavky Sociálnej poisťovne na vyplácanie dôchodkov za prvý polrok vzrástli, najviac išlo na starobné penzie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Fico po rokovaní na ministerstve investícií skritizoval predchádzajúce vlády a pripomenul dôležitosť európskych zdrojov (video)

Slovensko ako členský štát Európskej únie podľa neho môže čerpať významné finančné objemy z európskych fondov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *