Home / SVET / Ukrajinci majú jasný cieľ, do konca roka chcú získať späť Cherson a územie západne od rieky Dnipro

Ukrajinci majú jasný cieľ, do konca roka chcú získať späť Cherson a územie západne od rieky Dnipro

8.9.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinské sily v rámci protiofenzívy na juhu krajiny dosahujú zisky, pričom majú ambiciózny cieľ obsadiť do konca roka väčšiu časť Rusmi okupovanej Chersonskej oblasti.

Ukrajinskí predstavitelia pre televíziu CNN uviedli, že cieľom je získať aspoň všetko územie západne od rieky Dnipro, vrátane mesta Cherson ale aj mesta Nova Kachovka, pri ktorom sa nachádza dôležitá vodná elektráreň a kanál zásobujúci vodou polostrov Krym.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Terajšia ukrajinská ofenzíva na juhu je rozsiahla, čo bráni ruskej armáde koncentrovať sa v jednom bode. Okrem toho rastie počet sabotážnych operácií a útokov na proruských predstaviteľov na okupovaných územiach.

Americkí predstavitelia pripustili, že ukrajinský cieľ opätovne získať Cherson do konca tohto roka je ambiciózny, ale stále je možný, ak budú Ukrajinci dosahovať pokrok v terajších operáciách.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinci majú jasný cieľ, do konca roka chcú získať späť Cherson a územie západne od rieky Dnipro © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *