Home / SLOVENSKO / Niekoľkodňové pátranie po nezvestnom poľskom turistovi v Tatrách ukončili, vrátil sa domov

Niekoľkodňové pátranie po nezvestnom poľskom turistovi v Tatrách ukončili, vrátil sa domov

5.9.2022 (Webnoviny.sk) – Záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) vo Vysokých Tatrách v súčinnosti s Leteckým útvarom Ministerstva vnútra SR aj v pondelok pokračovali v pátraní po nezvestnom 57-ročnom mužovi. Jeho nezvestnosť nahlásil horským záchranárom jeho kamarát, turista z Poľska, ešte v sobotu 3. septembra vo večerných hodinách. Nepodarilo sa ho nájsť ani počas víkendového pátrania.

Podľa HZS sa mal Poliak stretnúť s kamarátom v sobotu o 17:00 pri Popradskom plese. Nezvestný muž podľa slov oznamovateľa odišiel Zlomiskovou dolinou na Vysokú a ďalej mal pokračovať cez Kohútik na Rysy.

Spojiť sa telefonicky s nezvestným, prípadne ho lokalizovať nebolo možné, pretože nemal so sebou mobilný telefón. Ešte v noci prehľadali záchranári HZS v súčinnosti so záchranármi poľského TOPRu z Dračej dolinky steny Vysokej za pomoci dronov, žiaľ, bezvýsledne,“ uviedli horskí záchranári. S príchodom nového dňa začali prehľadávať uvedené lokality zo vzduchu aj pozemne.

Odišli do Bielovodskej doliny, kde začali pozemné pátranie za pomoci psov a v súčinnosti s posádkou Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby letecky prehľadávali plánovanú trasu postupu nezvestného muža. Záchranári HZS z paluby vrtuľníka v severnej stene Vysokej lokalizovali neurčitý objekt, neskôr sa potvrdilo, že ide o spacák,“ opísala ďalej horská služba. Pozemne prehľadali Ťažkú dolinu a jej záver, Galériu Ganku, až po sedlo Váha, kde nezvestného pomocou dronov hľadali aj ich poľskí kolegovia. Muža ale nenašli.

Nahlasovateľ nezvestnosti dnes HZS v popoludňajších hodinách informoval, že hľadaný muž sa vrátil domov. Do pátracej akcie bolo zapojených 46 záchranárov HZS, z toho sedem psovodov so psami a dvaja špecialisti na lietanie s dronom, poľskí záchranári z TOPR-u, posádky vrtuľníkov VZZS a Letky MV SR.

Viac k témam: Pátranie, Stratený turista
Zdroj: Webnoviny.sk – Niekoľkodňové pátranie po nezvestnom poľskom turistovi v Tatrách ukončili, vrátil sa domov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Europoslanci prijali únijné pravidlá na boj proti praniu špinavých peňazí. Novozriadený orgán dohliadne aj na financovanie terorizmu

Zákony tiež dávajú finančným spravodajským jednotkám viac právomocí na analýzu a odhaľovanie prípadov prania špinavých peňazí a financovania terorizmu ako aj na pozastavenie podozrivých transakcií.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *