Home / SLOVENSKO / Polícia v prvý školský deň posilní svoje hliadky na celom Slovensku, z ciest sa tak skoro nestiahnu

Polícia v prvý školský deň posilní svoje hliadky na celom Slovensku, z ciest sa tak skoro nestiahnu

3.9.2022 (Webnoviny.sk) – V pondelok 5. septembra začína nový školský rok, a preto polícia tak ako každý rok, aj teraz posilní dopravné, poriadkové a železničné hliadky na Slovensku.

Cieľom je zvýšiť bezpečnosť školákov v okolí škôl a v uliciach okolo školy a zabezpečiť všetkým účastníkom cestnej premávky bezpečnosť.

Zvýšené kontroly celý mesiac

Polícia dohliadne aj na plynulosť cestnej premávky. Informovala v tlačovej správe hovorkyňa ministerstva vnútra SR Denisa Bárdyová.

Bezpečnosť cestnej premávky budú policajti vo zvýšenej miere kontrolovať počas celého mesiaca. Policajti sa zamerajú najmä na tie pravidlá, ktorú sú najčastejšími príčinami dopravných nehôd.

Viac policajtov bude najmä na miestach a úsekoch ciest, kde dochádza najčastejšie k smrteľným nehodám.

Vodiči budú podrobení dychovej skúške, nakoľko pod vplyvom alkoholu vodiči zavinili počas siedmich mesiacov 829 dopravných nehôd.

Zamerajú sa aj na ostatných

Polícia sa zameria aj na iné motorové a nemotorové vozidlá, na dodržiavanie povinností chodcov a cyklistov, na dodržiavanie spôsobu jazdy a hlavne na dodržiavanie zákazu obsluhovať telefónny prístroj.

Počas siedmich mesiacov tohto roku bolo na území SR zaevidovaných celkom 7 035 dopravných nehôd, čo predstavuje nárast oproti rovnakému obdobiu minulého roka o 641 nehôd.

Pri týchto dopravných nehodách bolo usmrtených 145 osôb, čo je o 42 osôb viac ako počas siedmich mesiacov 2021.

Viac k témam: nový školský rok
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia v prvý školský deň posilní svoje hliadky na celom Slovensku, z ciest sa tak skoro nestiahnu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *