Home / SVET / Ukrajinská protiofenzíva je presvedčivá, Rusi utrpeli v Chersonskej oblasti dosť značné straty

Ukrajinská protiofenzíva je presvedčivá, Rusi utrpeli v Chersonskej oblasti dosť značné straty

2.9.2022 (Webnoviny.sk) – Ruské sily utrpeli v Chersonskej oblasti na juhu Ukrajiny „dosť značné strany“ niekoľkých stoviek vojakov. V piatok to vyhlásila ukrajinská armáda, na ktorú sa odvoláva spravodajský portál Sky News.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Ukrajinské sily začali v oblasti tento týždeň protiofenzívu a podľa hovorkyne armády na juhu krajiny Natalie Humeňukovej sú úspechy Ukrajiny „celkom presvedčivé“ a čoskoro by malo byť viac „pozitívnych správ“.

„Pokračujeme v ničení nepriateľa z hľadiska jeho logistiky, schopností, kapacít. Explodujú sklady munície, explodujú pontónové prechody,“ vyjadrila sa hovorkyňa a vysvetlila, že to oslabuje nepriateľské logistické a dopravné spojenia do takej miery, že nedokážu získať zálohy.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ukrajinské sily sa snažia zabrániť Rusom v zásobovaní ich bojových skupín severne od rieky Dnipro tým, že sa zameriavajú na mosty.

Viac k témam: Cherson, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajinská protiofenzíva je presvedčivá, Rusi utrpeli v Chersonskej oblasti dosť značné straty © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Osoby so zdravotným postihnutím dostanú nové preukazy. Európsky parlament chce jednotný prístup v celej únii

Tieto pravidlá zavedú celoeurópsky preukaz zdravotného postihnutia, aby sa zabezpečilo, že osoby so zdravotným postihnutím budú mať rovnaký prístup k preferenčným podmienkam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *