Home / šport / Ostatné športy / V Schladmingu prvý Hirscher, Žampovi unikol postup do 2. kola o 7 stotín

V Schladmingu prvý Hirscher, Žampovi unikol postup do 2. kola o 7 stotín

SCHLADMING 23. januára (WebNoviny.sk) – Slovenskému reprezentantovi Adamovi Žampovi na 31. mieste tesne ušiel postup do 2. kola večerného slalomu v rakúskom Schladmingu, ktorý je tradične jedným z vrcholov sezóny Svetového pohára alpských lyžiarov.

Odporúčame:
Zjazdové lyžovanie vo Wengene prinieslo druhé víťazstvo pre domáceho Feuza

Starší zo Žampovcov sa predstavil s číslom 41 a vo výsledkoch skončeného 1. kola figuroval na prvej nepostupovej pozícii s odstupom 7 stotín sekundy na Francúza Robina Buffeta na 30. priečke. Na čele je domáci favorit Marcel Hirscher. Šesťnásobný víťaz Svetového pohára a zároveň jeho priebežný líder po polovici súťaže vedie s náskokom 20 stotín pred Nórom Henrikom Kristoffersenom a o 76 stotín pred Talianom Stefanom Grossom. Ďalší slovenský reprezentant Matej Falat svoju jazdu nedokončil.

Druhé kolo s tridsiatkou najlepších má štart o 20.45 h. Rakúšania čakajú na víťazstvo v slalome vo Svetovom pohári na legendárnom Planai od roku 2012, keď tam zatiaľ jedinýkrát uspel Marcel Hirscher. Rekordérom tohto kopca je iný Rakúšan Benjamin Raich so štyrmi prvenstvami.

Svetový pohár v alpskom lyžovaní

Schladming

Slalom mužov – po 1. kole: 1. Marcel Hirscher (Rak.) 49,67 s, 2. Henrik Kristoffersen (Nór.) +0,20 s, 3. Stefano Gross (Tal.) +0,76,…31. Adam Žampa (SR) +3,67 – nepostúpil do 2. kola,…Matej Falat (obaja SR) nedokončil 1. kolo

Viac k témam: Adam Žampa, Marcel Hirscher, Matej Falat, Svetový pohár v alpskom lyžovaní, zimné športy
Zdroj: Webnoviny.sk – V Schladmingu prvý Hirscher, Žampovi unikol postup do 2. kola o 7 stotín © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Etiópčan Lemma ovládol Bostonský maratón, Chára si zlepšil svoj rekord

Medzi ženami finišovala na prvej priečke Keňanka Hellen Obiriová, ktorej sa podarilo obhájiť prvenstvo z minulého roka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *