Home / SVET / Rusi spustili mínometnú paľbu na Zaporožskú jadrovú elektráreň, zasiahli aj obytné štvrte v meste Enerhodar

Rusi spustili mínometnú paľbu na Zaporožskú jadrovú elektráreň, zasiahli aj obytné štvrte v meste Enerhodar

1.9.2022 (Webnoviny.sk) –
aktualizované 1. septembra 10:49

Ukrajinské mesto Enerhodar, ktoré je satelitným mestom Zaporožskej jadrovej elektrárne, sa vo štvrtok podľa ukrajinskej firmy Enerhoatom prevádzkujúcej elektráreň stalo terčom paľby ruských okupačných síl.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Skupina ruských útočných vrtuľníkov operovala nad mestom a zasiahla obytné štvrti. Bezprostredné okolie elektrárne a jadrových reaktorov bolo podľa Enerhoatomu terčom mínometného útoku.

Ruské ministerstvo obrany vyhlásilo, že na brehu Kachovskej priehrady tri kilometre severovýchodne od elektrárne sa vo štvrtok ráno vylodili dve ukrajinské sabotážne skupiny.

Podľa rezortu sa tam na siedmich člnoch dopravilo 60 ľudí, ale cestu im zablokovali ruskí vojaci strážiaci jadrovú elektráreň. Podľa ruského ministerstva obrany prebieha ničenie sabotážnej skupiny s nasadením vrtuľníkov. Informuje o tom The Guardian, ktorý ale dodáva, že tvrdenia oboch strán neboli nezávislé potvrdené.

Viac k témam: bombardovanie, rusko-ukrajinský konflikt, Záporožie
Zdroj: Webnoviny.sk – Rusi spustili mínometnú paľbu na Zaporožskú jadrovú elektráreň, zasiahli aj obytné štvrte v meste Enerhodar © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Šéf Ukrajinskej bezpečnostnej služby priznáva vražednú kampaň proti spolupracovníkom Kremľa

Oficiálne sa k tomu nepriznáme. Zároveň však môžem ponúknuť niektoré podrobnosti, uviedol Vasyl Maľuk.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *