Home / EKONOMIKA / Vlastník siete kín Cinema City Slovensko uvažuje o vyhlásení bankrotu v USA, bojuje s dlhmi za niekoľko miliárd dolárov

Vlastník siete kín Cinema City Slovensko uvažuje o vyhlásení bankrotu v USA, bojuje s dlhmi za niekoľko miliárd dolárov

22.8.2022 (Webnoviny.sk) – Britská spoločnosť Cineworld, ktorá je prevádzkovateľom siete kín, potvrdila, že uvažuje o vyhlásení bankrotu v USA, keďže naďalej zápasí s dlhmi v sume päť miliárd dolárov. Spoločnosť, ktorá v Británii prevádzkuje sieť kín Picturehouse, uviedla, že skúma možnosti reštrukturalizácie svojho podnikania. Firma, ktorá globálne zamestnáva viac ako 28-tisíc ľudí, dodala, že jej kiná zostávajú otvorené. Informuje o tom portál bbc.com.

Viac o téme: Koronavírus

Podobne ako iné siete kín spoločnosť Cineworld tvrdo postihla pandémia koronavírusu. Nedávno pritom uviedla, že počet jej zákazníkov v období po pandémii ochorenia COVID-19 je nižší, ako očakávala. Firma Cineworld konštatovala, že skúma viaceré možnosti, vrátane toho, že v USA požiada o ochranu pred veriteľmi podľa kapitoly 11 amerického zákona o bankrote. Spoločnosť neuviedla, či uvažuje o bankrote aj vo Veľkej Británii.

Cineworld má v Spojenom kráľovstve a Írsku 128 kín. Globálne má viac 750 kín s 9 189 plátnami. Firma pôsobí v desiatich krajinách, vrátane USA, Poľska a Izraela. Cineworld prostredníctvom divízie Cinema City Slovensko pôsobí aj na Slovensku.

Viac k témam: Bankrot, COVID-19, Dlhy
Zdroj: Webnoviny.sk – Vlastník siete kín Cinema City Slovensko uvažuje o vyhlásení bankrotu v USA, bojuje s dlhmi za niekoľko miliárd dolárov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Do projektu Právo na prvé zamestnanie sa zapojili desiatky zamestnávateľov, nových pracovníkov školia takmer bezplatne

Projektom podľa ministra Tomáša cielia najmä na mladých ľudí, ktorý skončili strednú alebo vysokú školu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *