Home / SLOVENSKO / Koaliční partneri podľa Sulíka neberú ich demisiu vážne. Na výber je odchod štyroch ministrov SaS alebo Matoviča

Koaliční partneri podľa Sulíka neberú ich demisiu vážne. Na výber je odchod štyroch ministrov SaS alebo Matoviča

19.8.2022 (Webnoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) je presvedčená, že zmeny v koaličnej zmluve nie sú riešením, ak neodíde líder hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a minister financií Igor Matovič.

Stranu zároveň mrzí, že ich koaliční partneri ponúkajú len formálne návrhy a neberú vážne podanie demisie ministrov za stranu SaS. Strana za neformálne návrhy pokladá tresty za útoky. V tlačovej správe o tom informoval hovorca SaS Ondrej Šprlák.

S útokmi začal Matovič

Podľa predsedu SaS Richarda Sulíka hnutie OĽaNO ignorovalo, keď Matovičovi pripomínali, že trpezlivosť SaS nie je nekonečná.

„Taktiež ignorovali fakt, keď som ministra financií v prítomnosti premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) varoval, že zažije fiasko, ak prelomia s fašistami veto prezidentky,“ povedal šéf liberálov.

Podľa neho začal s útokmi líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností, ktorý zaútočil aj na megainvestíciu Volvo.

„Matovič po paktovaní s fašistami a rozvrate verejných financií, na rozdiel od nás, je stále prilepený na svojej stoličke. Krok späť preto pre nás nie je opcia,“ tvrdí Sulík.

Štyria ministri vs. Matovič

Podpredseda SaS a člen vyjednávacieho tímu Branislav Gröhling verí, že koaliční partneri zvážia svoje rozhodnutie pred sobotňajším rokovaním.

„Očakávam, že si dajú na misku váh odchod štyroch ministrov SaS z vlády vs. funkciu pre Igora Matoviča,“ doplnil Gröhling.

Ak by koaliční partneri podporili Matoviča, „znamenalo by to odchod tých, ktorí presadzujú reformy v súdnictve, školstve, riešia energetickú krízu či kvalitne zastupujú našu krajinu v zahraničí. Náročné chvíle vyžadujú ťažké rozhodnutia a ja verím, že takéto rozhodnutie príde aj od predstaviteľov OĽaNO,“ uzavrel podpredseda SaS Gröhling.

Viac k témam: Koaličná kríza, Koaličná zmluva
Zdroj: Webnoviny.sk – Koaliční partneri podľa Sulíka neberú ich demisiu vážne. Na výber je odchod štyroch ministrov SaS alebo Matoviča © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mesto Žilina si tento rok zabezpečí kosenie vo vlastnej réžii, s externou firmou nebola samospráva spokojná

Spoločnosť TSM Žilina vznikla pred tromi rokmi s cieľom postupného prevzatia a zabezpečenia činností súvisiacich s údržbou verejného priestoru od externých dodávateľov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *