Home / SLOVENSKO / Hegerova vláda bráni pozemkovú mafiu, tvrdí Kuffa a obvinil média z prekrúcania pravdy (video)

Hegerova vláda bráni pozemkovú mafiu, tvrdí Kuffa a obvinil média z prekrúcania pravdy (video)

18.8.2022 (Webnoviny.sk) – Podpredseda strany Život – Národná strana (Život – NS) Filip Kuffa a poslanec Národnej rady (NR SR) SR, ktorý kandidoval na kandidátke strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko, tvrdí, že s otcom Štefanom Kuffom sa nikdy nepustil do bitky s farmármi.

Doplnil, že súčasná vláda bráni pozemkovú mafiu tým, že chráni ich akékoľvek podvody. Kuffa je presvedčený, že médiami je strana Život – NS neustále napádaná len preto, že figurujú v opozícii. Podpredseda strany Kuffa o tom informoval vo štvrtok na tlačovej konferencii v NR SR.

Prieťahy vo vydávaní pôdy

Podpredseda strany tvrdí, že prezentovaný konflikt medzi jeho bratom Gregorom Kuffom a firmou, ktorá hospodári v tom istom katastri, spočíva v tom, že spoločnosť HEBA sa usiluje o pozemky, na ktoré nemá nárok. „Ak majú právny nárok na hospodárenie, môže to byť len vtedy, keby firma HEBA mala uzatvorenú platnú nájomnú zmluvu s mojím bratom. Tú uzatvorenú nemá,“ uviedol Filip Kuffa.

Ďalej tvrdí, že firma nezákonne monitorovala jeho rodinných príslušníkov. „S prieťahmi vo vydávaní pôdy majú problém viacerí farmári. Tie subjekty zažili, že sa im firma vyhrážala,“ konštatoval podpredseda strany Život, ktorý doplnil, že firma im znemožňuje prístup na pozemky. Zároveň priznal, že sa na nich obrátili aj ďalší poľnohospodári, ktorí zažili podobný konflikt.

Média prekrúcajú pravdu

Na tlačovej konferencii sa podpredseda Kuffa vyjadril, že slovenské mienkotvorné médiá prekrúcajú pravdu. Tvrdí, že vo viacerých reportážach bola prezentovaná lož.

Podpredseda strany skonštatoval, že sa mohli falšovať nájomné zmluvy.  Ďalej doplnil, že rodina Kuffovcov svoje pozemky nadobudla čestne a právoplatne. „Môj brat hrdo hospodári na slovenskej pôde a progresívne médiá sa zbehnú a lynčujú,“ povedal Filip Kuffa.

Na tlačovej konferencii vystúpil aj Gregor Kuffa, ktorý nadviazal na slová brata Filipa. „V mojom vlastníctve je podľa zmluvy 162 373 metrov štvorcových, pôda vo vlastníctve firmy HEBA je 1,29 milióna metrov štvorcových. Ak nás nazývajú médiá zemepánmi, čo je potom firma HEBA?“ uviedol Gregor Kuffa, ktorý zároveň povedal, že nemá problém svoj majetok dosvedčiť kúpnymi zmluvami. Súčasne nerozumie tomu, prečo si od médií vyslúžil mediálny lynč.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Zdroj: Webnoviny.sk – Hegerova vláda bráni pozemkovú mafiu, tvrdí Kuffa a obvinil média z prekrúcania pravdy (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľká noc je najstarším a najvýznamnejším kresťanským sviatkom. Poznáte jej históriu a pôvod?

Vysvetlenie pôvodu názvu „veľká“ treba hľadať v časoch otroctva Židov v starovekom Egypte.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *