Home / SVET / Ukrajina chystá protiofenzívu. Ktoré mesiace budú dôležité pre ďalší vývoj na fronte?

Ukrajina chystá protiofenzívu. Ktoré mesiace budú dôležité pre ďalší vývoj na fronte?

17.8.2022 (Webnoviny.sk) – Ukrajinská spravodajská služba naznačuje, že dlho očakávaná protiofenzíva Kyjeva s cieľom opäť získať územia, ktoré obsadilo Rusko, by sa mohla začať onedlho.

V najbližšej budúcnosti nastanú akútne udalosti na celom fronte,“ povedal v stredu hovorca obranného spravodajstva ukrajinského ministerstva obrany Andrij Jusov. Informuje o tom portál cnn.com.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Nejde o viazanie sa na nejaké dátumy, avšak musíme brať do úvahy faktor Dňa nezávislosti Ukrajiny,“ dodal Jusov s odkazom na 24. august. „Hlavné riaditeľstvo spravodajskej služby dlhodobo hovorí, že august a september budú mimoriadne dôležitým obdobím pre ďalší vývoj udalostí na celom fronte,“ konštatoval.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Vojna na Ukrajine (fotografie)

Ukrajinskí predstavitelia už niekoľko týždňov ohlasujú protiofenzívu Ukrajiny s cieľom opäť získať okupované územia, predovšetkým na juhu. Doteraz však svoje kroky obmedzili na údery proti ruským zásobovacím trasám, leteckým základniam a skladom munície pri veľmi malých ziskoch na fronte.

Viac k témam: rusko-ukrajinský konflikt, vojenská invázia
Zdroj: Webnoviny.sk – Ukrajina chystá protiofenzívu. Ktoré mesiace budú dôležité pre ďalší vývoj na fronte? © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pri okupovanom Kryme sa do mora zrútila ruská stíhačka Su-27, mohli si ju zostreliť sami Rusi

Miestne telegramové kanály zverejnili videozáznam horiaceho lietadla.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *