Home / SLOVENSKO / Polícia vyvracia Ficove pochybnosti o Kičurových zlatých tehličkách. Tiež potvrdila, že prípravné konanie v jeho prípade pokračuje

Polícia vyvracia Ficove pochybnosti o Kičurových zlatých tehličkách. Tiež potvrdila, že prípravné konanie v jeho prípade pokračuje

16.8.2022 (Webnoviny.sk) – V trestnej veci bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv SR (SŠHR SR) Kajetána Kičuru prípravné konanie naďalej pokračuje, pričom v ostatnom období bol v rámci vykonávaných úkonov na podnet vyšetrovateľa v zahraničí realizovaný európsky vyšetrovací príkaz. Uvádza to Policajný zbor SR na sociálnej sieti.

Zlaté tehličky v bezpečnostnej schránke

Policajti zároveň potvrdili, že ešte v roku 2020 zaistili pri prehliadke bezpečnostnej schránky obvineného v banke päť kilogramov zlatých tehličiek. Túto skutočnosť totiž spochybnil predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico.

„Ich úschovou bola poverená banka. Zaistenie zlatých tehličiek obvineného v tom čase pre médiá potvrdil aj jeho právny zástupca,“ uviedla polícia. Doplnila, že ešte v septembri 2021 prokurátor uznesením rozhodol o zaistení celého majetku obvineného.

Kičura mal prijímať úplatky

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom Rezervy vzniesla ešte 21. apríla 2020 voči bývalému šéfovi SŠHR SR obvinenia za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Neskôr bol obvinený aj v rámci prípadu Rezerva II. Väzobne stíhaný bol Kajetán Kičura do októbra 2021.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem

Viac k témam: Akcia Rezervy, Súdy, úplatkárstvo, Vyšetrovanie
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia vyvracia Ficove pochybnosti o Kičurových zlatých tehličkách. Tiež potvrdila, že prípravné konanie v jeho prípade pokračuje © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Politici obviňujú EÚ z každého neúspechu, podľa Lexmann to je príčinou narastajúceho euroskepticizmu na Slovensku

„Mali by sme byť radi, že môžeme byť súčasťou európskeho spoločenstva, ktoré nám vytvára ochranu mieru,“ skonštatovala europoslankyňa.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *