Home / šport / Hokej / Petrovskému vyhovuje hra v OHL, od najbližšej sezóny má veľké a triezve očakávania

Petrovskému vyhovuje hra v OHL, od najbližšej sezóny má veľké a triezve očakávania

7.8.2022 (Webnoviny.sk) – Slovenský hokejový útočník Servác Petrovský bol šiesty a posledný Slovák, ktorého meno zaznelo na tohtoročnom drafte nováčikov do zámorskej NHL. Musel čakať až do šiesteho kola, keď na neho svoju záverečnú voľbu využil klub Minnesota Wild a vybral si ho zo 185. miesta. Sedemnásťročný center by mal byť jedným z lídrov slovenskej reprezentačnej dvadsiatky na blížiacich sa majstrovstvách sveta juniorov v kanadskom Edmontone.

„Bol som veľmi nervózny. Tá nervozita stúpala každým kolom a keď konečne zaznelo meno, tak to všetko opadlo. Bol som veľmi rád, že si ma vybrala práve Minnesota. Netvrdím, že to bol môj vysnívaný klub, ale hovoril som s nimi na NHL Combine a bol to teda jeden z tímov, ktoré prejavili záujem. Z toho rozhovoru sa však nedalo vytušiť takmer nič a určite som sa nespoliehal na to, že si ma vyberú Wild,“ zaspomínal si rodák z Veľkého Šariša na draft pre Slovenský zväz ľadového hokeja.

Obrovská zmena

Petrovský sa nemohol hokejovo rozvíjať v blízkom Prešove, lebo miestny hokejový štadión práve prerábali. Vo veku 12 rokov tak odišiel do českého Třinca, kde prešiel viacerými mládežníckymi tímami. Po štyroch rokoch využil šancu vyskúšať si zámorský hokej a stal sa hráčom klubu Owen Sound Attack z kanadskej juniorskej OHL. V jeho prvej sezóne zaň odohral 65 duelov základnej časti so ziskom 54 bodov (28+26), v siedmich zápasoch play-off zaznamenal dva góly a štyri asistencie.

„Bola to pre mňa obrovská zmena. Zrazu som bol sám bez rodiny a bol som nútený komunikovať v angličtine. Chvíľu sa mi cnelo za najbližšími, ale vyšiel som z toho psychicky silnejší. Tréneri i spoluhráči ma prijali veľmi dobre a dá sa povedať, že mi sadla aj liga. OHL je rýchla, miestami tvrdá. To môjmu štýlu vyhovuje,“ povedal Petrovský o svojom pôsobení v OHL. Ročník 2021/2022 ozdobil striebornou medailou z Hlinka Gretzky Cupu, v drese slovenskej osemnástky na ňom strelil jeden gól a na štyri prihral v piatich dueloch.

Veľké a triezve očakávania

Petrovský si uvedomuje, že najbližšia sezóna bude pre jeho budúcu kariéru veľmi dôležitá: „Moje očakávania sú veľké, ale triezve. Nechcem, aby som bol zbytočne sklamaný. Dám do toho všetko a uvidíme, kam sa dokážem posunúť. Veľmi dôležité budú majstrovstvá sveta. Určite tam budeme pod drobnohľadom. Potom ma čaká septembrový nováčikovský kemp a aj tam musím podať výborný výkon. No a potom príde samotná sezóna. Tá bude z pohľadu šancí dostať sa do NHL hlavným faktorom.“

Petrovský by mal patriť medzi ťahúňov slovenskej dvadsiatky na MSJ 2022, v prípravnom dueli pred začiatkom turnaja strelil dva góly. „Viem, že sa to odo mňa očakáva a chcem byť jedným z lídrov. Tých však máme v tíme určite viac. Všetci sa na to tešíme a majstrovstvá sveta v kolíske hokeja sú jednoducho silnou motiváciou. Verím, že príde veľa ľudí a hlavne proti Kanade to bude iste pamätný zápas,“ dodal mladý Slovák.

Viac k témam: Draft NHL, MS juniorov, NHL, OHL
Zdroj: Webnoviny.sk – Petrovskému vyhovuje hra v OHL, od najbližšej sezóny má veľké a triezve očakávania © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Michalovčania nezaváhali ani na zvolenskom ľade, HK Poprad sa v sérii s Nitrou ujal vedenia (video)

Nitriansky tréner Stavjaňa vyzdvihol výkon brankára HK Poprad.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *