Home / šport / Hokej / Legendárny Jágr je teraz viac majiteľom klubu než hokejistom. Načrtol, kedy a ako by mohol ukončiť kariéru

Legendárny Jágr je teraz viac majiteľom klubu než hokejistom. Načrtol, kedy a ako by mohol ukončiť kariéru

6.8.2022 (Webnoviny.sk) – Stále aktívna legenda svetového hokeja Jaromír Jágr stále nekončí s hráčskou kariérou, pred sezónou 2022/2023 je však opatrný vo vyhláseniach.

Prezradil, že s určitosťou nestihne úvod najbližšieho ročníka, do súťažného kolotoča by sa mohol zapojiť v novembri či decembri. Aktuálne nemá čas na tréningy a venuje sa povinnostiam majiteľa extraligového Kladna.

Bez tréningu nemôže konkurovať mladým

„Nemám čas sa pripraviť na úvod sezóny, aby som bol schopný predvádzať slušné výkony na ľade. Som dôležitejší inde. Ak by som trávil čas trénovaním, nemohol by som pre Kladno ako klub robiť iné veci, zanedbával by som ich,“ vyhlásil 50-ročný útočník podľa webu iDnes.cz.

„Nie som blázon, aby som šiel v päťdesiatke bez tréningu konkurovať mladíkom. Verím, že keď budem trénovať, stále som schopný hrať dôstojnú úlohu, no musím tomu dať čas, ktorý teraz pre hokej nemám,“ doplnil.

Rád by si splnil isté míľniky

Na otázku, či ten čase ešte niekedy mať bude, odpovedal: „Nehovorím, že končím. Nechcem, mám isté míľniky, ktoré by som si rád splnil. Snáď bude Winter Classic, to by mohla byť veľkolepá rozlúčka s mojou kariérou. Chcem si zahrať v novej hale, je v nej akési kúzlo. Podobná hala v Česku nie je. Ide o mix starej haly s komfortnými prvkami pre fanúšikov. Každý si príde na svoje,“ vyhlásil Jágr.

Mládež chce dostať na lepšiu úroveň

Aktuálne ho limituje pozícia majiteľa klubu.

„Nedá sa to spraviť inak. Sú rokovania, na ktorých musím byť, sú potom jednoduchšie, a možno dopadnú lepšie. Dali sme si za cieľ zlepšiť mládež, dostať ju na niekdajšiu úroveň. Vždy bola špičková, to teraz nemôžeme povedať. Verím, že keby som mal iba hokej a dával by mi motiváciu byť stále dobrý, tak sa dokážem pripraviť. Talent som dostal, svaly stále mám, ale ide o to naštartovať telo a získať motiváciu,“ pokračoval JJ68.

Hala je mix nového so starým

V minulej sezóne hrávalo Kladno v „azyle“, teraz už bude pôsobiť doma v opravenej aréne. „Všetko ide dopredu, všetci sú náročnejší a chcú komfort. Pozrime sa na O2 arénu v Prahe, ľudia si to tam chodia užiť. NHL má všetky také haly. Keby bol rovnaký spevák v inej hale, alebo keby sa hral hokej inde, neverím, že by ľudia prišli. Komfort sa ľuďom musí dávať, sú na neho zvyknutí,“ myslí si skúsený hokejista.

Na margo „starého zimáku“ v Kladne pre iDnes.cz doplnil: „Bolo to pre tvrdé povahy. Pre nás hokejistov to bolo dobré, pretože sem súperi nechceli jazdiť. Na druhej strane pre fanúšikov to bolo v decembri alebo januári kruté. Ja by som tam nešiel ani na NHL. Verte mi, zažil som mnoho vecí, videl som veľa krásnych hál, ale táto má niečo do seba. Je to mix nového so starým. Jedna z tribún bola postavené v roku 1945.“

Musí zmeniť stravovanie

A aký má Jágr pocit, koľko mu zaberie príprava na sezónu?

„Poznám svoje telo. Nemyslím si, že to zaberie veľa času. Budem však musieť zhodiť, pretože so 120 kilami budem hrať extraligu len ťažko, to som zvládal v nižšej súťaži. Musím si upraviť jedálniček a celkovo sa obetovať. Z vlastnej skúsenosti mi nerobí problém to ‚napáliť‘ a ísť si za tým, problémom môže byť zranenie. Svaly nie sú na takú záťaž aktuálne pripravené. Pomôcť by som mohol možno v novembri alebo decembri. Uvidíme,“ povedal.

Viac k témam: hráčska kariéra
Zdroj: Webnoviny.sk – Legendárny Jágr je teraz viac majiteľom klubu než hokejistom. Načrtol, kedy a ako by mohol ukončiť kariéru © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slafkovský vyrovnal tínedžerský rekord v Canadiens, bodoval aj Nemec (video)

Najvyťaženejším hráčom bol Erik Černák z Tampy Bay.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *