Home / SVET / Po údere blesku pri Bielom dome vo Washingtone zomreli dvaja ľudia, ďalší dvaja bojujú o život (video)

Po údere blesku pri Bielom dome vo Washingtone zomreli dvaja ľudia, ďalší dvaja bojujú o život (video)

5.8.2022 (Webnoviny.sk) – Dvaja zo štyroch vážne zranených po štvrtkovom údere blesku pri Bielom dome zomreli. Informovala o tom v piatok washingtonská metropolitná polícia. Ďalší dvaja sú stále v nemocnici so život ohrozujúcimi zraneniami.

Štyri obete – dvaja muži a dve ženy – utrpeli zranenia v Lafayettovom parku, ktorý sa nachádza hneď vedľa komplexu Bieleho domu, uviedla hasičská a záchranná služba federálneho dištriktu Kolumbia.

Zásah blesku videli aj príslušníci ochrany prezidenta a parkovej polície, ktorí bežali na miesto, aby poskytli prvú pomoc.

Záchranárov na miesto zavolali tesne pred siedmou večer miestneho času. Obete následne previezli do nemocnice s „kritickými, život ohrozujúcimi zraneniami“, uviedol hovorca hasičov Vito Maggiolo.

Hovorkyňa Bieleho domu Karine Jean-Pierre uviedla, že sú „zarmútení tragickou stratou života po údere bleskom v Lafayettovom parku“ a vyjadrila sústrasť príbuzným zosnulých ako aj podporu zraneným bojujúcim o život.

Viac k témam: Biely dom, Blesk, Lafayettov park, Úder blesku
Zdroj: Webnoviny.sk – Po údere blesku pri Bielom dome vo Washingtone zomreli dvaja ľudia, ďalší dvaja bojujú o život (video) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Poľské úrady zatkli muža, ktorý chcel pomôcť Rusom s atentátom na ukrajinského prezidenta Zelenského

Podozrivý sa podľa prokuratúry usiloval o kontakt s Rusmi priamo zapojenými do vojny na Ukrajine.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *