Home / SVET / Američanom sa podarilo zabiť vodcu Al-káidy al-Zawahíriho. Dron zasiahol dom v centre Kábulu, v ktorom sa ukrýval

Američanom sa podarilo zabiť vodcu Al-káidy al-Zawahíriho. Dron zasiahol dom v centre Kábulu, v ktorom sa ukrýval

2.8.2022 (Webnoviny.sk) – Americké bezpilotné lietadlo zabilo v afganskom Kábule vodcu teroristickej organizácie Al-Káida Ajmána al-Zawahírího. V pondelok to oznámil americký prezident Joe Biden, ktorý sa o tejto operácii vyjadril, že „priniesla spravodlivosť“. „Tento teroristický vodca už nie je,“ podotkol Biden.

Vo večernom príhovore z Bieleho domu Biden uviedol, že predstavitelia amerických tajných služieb vystopovali Al-Zawahírího v dome v centre Kábulu, kde sa skrýval so svojou rodinou. Biden operáciu schválil minulý týždeň a uskutočnila sa v nedeľu.

Al-Zavahírí spolu so známejším Usámom bin Ládinom zosnovali útoky z 11. septembra 2001, ktoré priniesli mnohým ľuďom prvé poznatky o Al-Káide. Bin Ládin bol zabitý v Pakistane 2. mája 2011 pri operácii, ktorú vykonali americké jednotky.

Zdroj: Webnoviny.sk – Američanom sa podarilo zabiť vodcu Al-káidy al-Zawahíriho. Dron zasiahol dom v centre Kábulu, v ktorom sa ukrýval © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinská armáda tvrdí, že zasiahla ruskú raketovú loď Ciklon na okupovanom Kryme

Ak je správna informácia, že ruský raketový nosič Ciklon bol zasiahnutý na Kryme, ruské sily už nebudú schopné odpaľovať rakety Kalibr z kratšej vzdialenosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *