Home / SLOVENSKO / Podnikateľ známy z kauzy „Slovenský Texas“ sa koncom septembra postaví pred súd, mal uplácať políciu a kriminalistov

Podnikateľ známy z kauzy „Slovenský Texas“ sa koncom septembra postaví pred súd, mal uplácať políciu a kriminalistov

29.7.2022 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd vytýčil na pracovisku v Banskej Bystrici na koniec septembra a na október termíny hlavného pojednávania s podnikateľom Jozefom Kertészom.

Ten je stíhaný pre trestný čin podplácania v spolupáchateľstve páchaného po dlhší čas. Obžalovaný figuruje v kauze mediáne známej ako „Slovenský Texas“, týkajúcej sa podvodov pri obchodovaní s pohonnými hmotami.

Podľa orgánov činných v trestnom konaní odovzdával Kertész úplatky vysokopostaveným funkcionárom Kriminálneho úradu finančnej správy a polície za to, že voči nemu a jeho firme nebude začaté trestné stíhanie za daňovú trestnú činnosť.

Zároveň Kertész figuruje aj v prípade nelegálnej výroby cigariet, kde bol tiež obvinený pre podplácanie, ako aj legalizáciu príjmov z trestnej činnosti.

Viac k témam: kauza Slovenský Texas, Podplácanie, podvody, Pojednávanie, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Podnikateľ známy z kauzy „Slovenský Texas“ sa koncom septembra postaví pred súd, mal uplácať políciu a kriminalistov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovensko dodalo Ukrajine štyri špeciálne podvodné drony

Ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Slovensko okrem bilaterálnej humanitárnej pomoci bude Ukrajine aj naďalej nevojensky pomáhať v rámci medzinárodného spoločenstva krajín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *