Home / SVET / Bývalý ošetrovateľ podával pacientom nadmerné množstvá liekov, obvinili ho z 97 ďalších vrážd

Bývalý ošetrovateľ podával pacientom nadmerné množstvá liekov, obvinili ho z 97 ďalších vrážd

BERLÍN 22. januára (WebNoviny.sk) – Bývalého nemeckého ošetrovateľa Nielsa Högela, ktorý si odpykáva doživotie za dve vraždy, obvinili z 97 ďalších vrážd vo dvoch rôznych nemocniciach. V pondelok o tom informovala tlačová agentúra dpa s odvolaním sa na prokuratúru v Oldenburgu. Obvinenia sa vzťahujú k úmrtiam 35 pacientov v tomto meste na severozápade Nemecka a ďalším 62 v blízkom Delmenhorste.

Krok prokuratúry sa očakával, keďže v novembri oznámila, že Högel by mohol byť zodpovedný za smrť vyše stovky pacientov. Oznámenie prišlo po tom, ako ukončili vyšetrovanie úmrtí pacientov v čase, keď Högel pracoval ako ošetrovateľ. V roku 2015 ho usvedčili z dvoch vrážd a dvoch pokusov o vraždu v Delmenhorste, kde pracoval v rokoch 2003 až 2005. V nemocnici v Oldenburgu bol zamestnaný v rokoch 1999 to 2002.

Odporúčame:
Dav nahnevaných ľudí prepadol policajnú stanicu, dôvodom bolo znásilnenie a vražda dievčatka

Högel svojim obetiam podával nadmerné dávky liekov na srdcové choroby a ďalších liekov, pretože ich chcel resuscitovať. V mnohých prípadoch sa to nepodarilo.

Viac k témam: Nemecko, ošetrovateľ vrah, vražda
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalý ošetrovateľ podával pacientom nadmerné množstvá liekov, obvinili ho z 97 ďalších vrážd © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Propalestínske protesty na univerzitách naďalej pokračujú, židovskí študenti sa boja vkročiť do budovy (foto)

Študenti aj niektorí zamestnanci požadujú, aby sa univerzity odklonili od spoločností podporujúcich Izrael a vojnu v Pásme Gazy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *