Home / SLOVENSKO / V septembri sa pred súd postavia aktéri z kauzy hotela Carlton, Eseťákov mali pripraviť o väčšinové vlastníctvo

V septembri sa pred súd postavia aktéri z kauzy hotela Carlton, Eseťákov mali pripraviť o väčšinové vlastníctvo

27.7.2022 (Webnoviny.sk) – Špecializovaný trestný súd SR vytýčil na pracovisku v Banskej Bystrici na 20. až 22. septembra termíny hlavných pojednávaní s podnikateľmi Erikom Mikurčíkom a Zuzanou Kalmanovou.

Spor o vlastníctvo hotela Carlton

Dvojica čelí obžalobe pre trestný čin porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku v spolupáchateľstve v štádiu pokusu. Trestná kauza súvisí s medializovaným sporom o vlastníctvo bratislavského hotela Carlton.

Polícia vzniesla obvinenie v tejto veci ešte začiatkom roku 2018, pričom začala v tejto veci konať na základe trestného oznámenia, ktoré podali bývalí spoločníci dvojice a partneri spoločnosti Eset Maroš Grund a Rudolf Hrubý.

Podľa nich ich totiž Mikurčík a jeho manželka Zuzana chceli pripraviť o väčšinové vlastníctvo hotelu. Obžalobu vo veci podal v roku 2020 bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik.

Z Eseťákov sa stali menšinoví vlastníci

Týždenník Trend ešte na jeseň roka 2017 informoval o spore o hotelový komplex Carlton v Bratislave. Pôvodne podľa Trendu komplex vlastnili na tretiny Erik M., Grund a Hrubý.

„Eseťáci vložili do projektu peniaze a Erik Mikurčík, obchodník s realitami, ho mal manažovať,“ napísal týždenník s tým, že podľa Hrubého a Grunda Erik Mikurčík bez ich vedomia navýšil vo svoj prospech základné imanie v spoločnosti Carlton Property a z nich sa stali menšinoví vlastníci.

Podvod s prevodom hotela

V Carlton Property získal 92 percent na základe plnej moci, o ktorej nevedeli. „Taktiež mal spolu so Zuzanou Kalmanovou dať príkaz na prevod dvoch miliónov eur z účtu firmy na ich vlastný a napokon sa mal pokúsiť o prevod budovy hotela na svoju spoločnosť Arthur Real Estate,“ uviedol Trend s tým, že na základe týchto skutočností podali Hrubý a Grund trestné oznámenie na políciu.

V súčasnosti obžalovaný podnikateľ však na tlačovej konferencii v roku 2018 tvrdil, že o podiel v komplexe bol obratý on sám.

„Každý si môže pozrieť obchodný register a zistí, že ma páni obrali o môj projekt,“ povedal vtedy novinárom s tým, že z pôvodne 33 percent podielu vlastní už len dve percentá a za zvyšok nevidel „ani cent“. V obchodnom registri pritom podľa neho došlo v lete 2017 k neoprávnenému prepisu konateľov.

Viac k témam: hotel Carlton, Súdy
Zdroj: Webnoviny.sk – V septembri sa pred súd postavia aktéri z kauzy hotela Carlton, Eseťákov mali pripraviť o väčšinové vlastníctvo © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Ministerstve kultúry údajne vzniká nový projekt mediálnej výchovy, viesť by ho mal konšpirátor Machala

Ten prednedávnom vyvolal kontroverziu svojimi výrokmi polemizujúcimi o guľatosti planéty Zem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *