Home / šport / Tenis / Bývalá jednotka Kerberová zastavila Chsieh Su-wej, vo štvrťfinále Australian Open vyzve Keysovú

Bývalá jednotka Kerberová zastavila Chsieh Su-wej, vo štvrťfinále Australian Open vyzve Keysovú

MELBOURNE 22. januára (WebNoviny.sk) – Nemecká tenistka Angelique Kerberová zvíťazila za 128 minút 4:6, 7:5, 6:2 nad Taiwančankou Chsieh Su-wej v pondelňajšom stretnutí osemfinálového 4. kola dvojhry žien na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open v Melbourne (15. – 28. januára, tvrdý povrch Plexicushion, celková dotácia 55 miliónov AUD).

Miestna šampiónka z predvlaňajška a bývalá svetová jednotka Kerberová bude vo štvrťfinále hrať s úradujúcou finalistkou newyorských US Open Madison Keysovou. Američanka si poradila s francúzskou univerzálkou Caroline Garciovou za 68 minút 6:3, 6:2.

Najlepších 16 na južnej pologuli

Tridsaťdvaročná Chsieh Su-wej (88.) sa prebojovala medzi najlepších šestnásť na južnej pologuli po desiatich rokoch. V predchádzajúcich dvoch kolách vyradila španielsku držiteľku dvoch titulov z veľkej štvorky Garbine Muguruzovú-Blancovú a poľskú niekdajšiu dvojku systému Agnieszku Radwanskú. Siahala po treťom cennom skalpe v rade, ale čerstvo 30-ročná ľavoruká rodáčka z Brém Kerberová napokon predsa len zvládla obrat. Nadviazala na prekonanie renomovanej Rusky Marie Šarapovovej.

Odporúčame:
Ukrajinská štvorka Svitolinová cez Allertovú hladko prešla do štvrťfinále Australian Open

Kerberová, ktorá na vrcholnej scéne triumfovala aj na newyorských US Open 2016, dosiahla svoj 13. singlový zápasový úspech v tejto sezóne vrátane Hopmanovho pohára v Perthe, predminulý týždeň sa presadila na prípravnom turnaji v Sydney. Minulý rok sa na veľkej štvorke nedostala ani len do štvrťfinále. Na Australian Open aj Wimbledone sa lúčila v osemfinále, v prvom prípade sa o to postarala Američanka CoCo Vandeweghová (2:6, 3:6).

Jediná prehra v Eastburne

Zverenkyňa Wima Fissetteho Kerberová, aktuálne 16. v hodnotení, má proti 22-ročnej Keysovej (20.) povzbudivé skóre 6:1. Rivalita sa začala jej triumfom 6:2, 7:5 v 3. kole AO 2013 a dosiaľ poslednú kapitolu dostala predvlani na singapurskom šampionáte WTA Finals: Nemka s poľskými koreňmi vtedy triumfovala 6:3, 6:3. Jedinú prehru utrpela vo finále na tráve v britskom Eastbourne pred štyrmi rokmi (3:6, 6:3, 5:7).

Odporúčame:
Debutantka v melbournskej hlavnej súťaži Belgičanka Mertensová už do štvrťfinále Australian Open

V tento deň sú ešte na programe záverečné dve osemfinále Simona Halepová (Rum.-1) – Naomi Osaková (Jap.) a Barbora Strýcová (ČR-20) – Karolína Plíšková (ČR-6). V nedeľu sa zrodili štvrťfinálové dvojice v dolnej polovici pavúka: Elise Mertensová (Belg.) – Elina Svitolinová (Ukr.-4) a Carla Suárezová-Navarrová (Šp.) – Caroline Wozniacka (Dán.-2). Wozniacka prevýšila Slovenku Magdalénu Rybárikovú 6:3, 6:0.

Australian Open – osemfinále

dvojhra žien – 4. kolo:

Madison Keysová (USA-17) – Caroline Garciová (Fr.-8) 6:3, 6:2
Angelique Kerberová (Nem.-21) – Chsieh Su-wej (Taiw.) 4:6, 7:5, 6:2

Zostávajúci pondelňajší program osemfinálového 4. kola dvojhry žien:
Simona Halepová (Rum.-1) – Naomi Osaková (Jap.) / bilancia: 2:0
Barbora Strýcová (ČR-20) – Karolína Plíšková (ČR-6) / bilancia: 1:2

Od nedele známe dvojice vo štvrťfinále dvojhry žien (dolná polovica žrebu):
Elise Mertensová (Belg.) – Elina Svitolinová (Ukr.-4) / bilancia: 0:1
Carla Suárezová-Navarrová (Šp.) – Caroline Wozniacka (Dán.-2) / kompletná bilancia: 2:6 (seniorská bilancia: 2:5)

Viac k témam: Angelique Kerberová, Australian Open, tenis
Zdroj: Webnoviny.sk – Bývalá jednotka Kerberová zastavila Chsieh Su-wej, vo štvrťfinále Australian Open vyzve Keysovú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *