Home / šport / Hokej / V zámorí sa už objavujú prvé prognózy budúcoročného draftu NHL, Dalibor Dvorský sa ocitol v top 10

V zámorí sa už objavujú prvé prognózy budúcoročného draftu NHL, Dalibor Dvorský sa ocitol v top 10

11.7.2022 (Webnoviny.sk) – Niekoľko dní po tohtoročnom drafte nováčikov do zámorskej NHL prichádzajú zámorskí hokejoví experti s prvými prognózami toho nasledujúceho.

Ryan Kennedy z webu The Hockey News zaradil do svojho rebríčka desiatich najsľubnejších hráčov na drafte v roku 2023 aj 17-ročného slovenského centra Dalibora Dvorského, zaradil ho na štvrtú pozíciu.

Okúsil druhú švédsku seniorskú ligu

Na prvé miesto dal 16-ročného kanadského centra Connora Bedarda, ktorý hráva za tím Regina Pats v juniorskej WHL.

„Jeho šikovnosť a schopnosť rýchlo a správne sa rozhodovať na ľade mu pomohli vo Švédsku aj na medzinárodnej scéne, kde bol jednou z najväčších hviezd medzi slovenskými juniormi,“ napísal Kennedy o Zvolenčanovi, ktorý oslávil 17. narodeniny pred necelým mesiacom.

V sezóne 2021/2022 bol najproduktívnejším hráčom do 17 rokov vo švédskej juniorskej súťaži, v drese AIK Štokholm nazbieral 40 bodov (20+20) v 33 zápasoch základnej časti a ďalších šesť bodov (1+5) v šiestich dueloch play-off.

Za AIK odohral aj 17 stretnutí s bilanciou dva góly a asistencia v seniorskej druhej najvyššej švédskej lige.

Najlepší strelec Hlinka Gretzky Cupu

Dvorský si v ročníku 2020/2021 zahral v slovenskej extralige za Banskú Bystricu, v 20 zápasoch strelil dva góly a na dva prihral.

V minulej sezóne pomohol slovenskej reprezentácii do 18 rokov k druhej priečke na prestížnom Hlinka Gretzky Cupe 12 bodmi v piatich súbojoch, pričom s ôsmimi gólmi bol najlepším strelcom podujatia.

Na turnaji A-skupiny I. divízie majstrovstiev sveta „osemnástok“ prispel k prvenstvu Slovákov a návratu do elitnej kategórie 11 bodmi (5+6) v piatich dueloch.

Absolvoval aj obe stretnutia na ostatných MS juniorov, ktoré pre pandémiu ochorenia COVID-19 preložili na august tohto roka.

Viac k témam: Draft NHL
Zdroj: Webnoviny.sk – V zámorí sa už objavujú prvé prognózy budúcoročného draftu NHL, Dalibor Dvorský sa ocitol v top 10 © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Pozitivita brankára Gudlevskisa prešla počas zápasu na celý lotyšský tím, podľa trénera to bol zatiaľ ich najlepší zápas na turnaji

Strelec vyrovnávajúceho gólu na 2:2 obranca Oskars Cibulskis spomenul aj fakt, že Lotyši mali po súboji proti Švédom o čosi viac času na oddych ako Slováci.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *